SSK-TV: Damlaget tog poäng i nionde raka matchen – "Många poäng kvar att spela om"
Publicerad: 2018-11-15
SSK dam tog en ny poäng i en rafflande och dramatisk match mot SDE i Scaniarinken på onsdagskvällen. Stockholmslaget knep till slut extrapoängen men SSK leder div 1 östra

SSK sköt hela 50 skott på mål men hade svårt att få hål på SDE:s duktiga italienska målvakt Martina Fedel. Det var mållöst inför tredje perioden men då klev Mirrey Saado som så många gånger förr fram och satte 1-0.

– Hon är ju en av dem som bär laget och har gjort det under många år från sin backplats. Hon har gjorde det flera gånger, hon kliver fram när det behövs, säger assisterande coachen Tommy Fransson till SSK-TV.

Men SDE kvitterade och matchen gick till förlängning. En förlängning som blev riktigt spännande med chansbyten och dessutom tilldömdes SDE ett straffslag, som duktiga Klara Larsson i SSK-kassen räddade.

SDE fick dock in en puck minuten senare och knep bonuspoängen. SSK tog dock poäng i nionde raka matchen och toppar div 1 östra på den åtråvärda förstaplatsen som innebär kvalspel till SDHL.

– Det är långt kvar. Hittills har vi tappat tre poäng, men det är många poäng kvar att spela om och det är långt ifrån kvar, säger Fransson.

Kolla in SSK-TV:s intervju med damlagets assisterande tränare Tommy Fransson här!