SSK-TV: Efter succéintåget i SSK – revanschsugen David Berg stannar två säsonger: ”Ska jobba för att ta oss till SHL”

15 mars 2019 10:19

Efter en turbulent höst hamnade han i SSK vid jul. Där blev det succé med stabilt spel och ofta med mest istid i laget. Nu är det klart att David Berg stannar i SSK ytterligare två säsonger.


SSK-TV: Alexander Sahlin vaktar vidare i SSK – stannar i klubben ytterligare två säsonger: ”Otroligt speciellt att spela i Scaniarinken och bära S:et på bröstet”

SSK-TV: Här är SSK:s nye team manager – Ove Karlsson tar steget upp till a-laget: "En stor ära"

David Bergs inleddes i AIK, som han dock fick lämna en kort tid in i serien. Därefter blev det ett korttidskontrakt i Oskarshamn innan han blev akutinkallad till ett på backsidan vingklippt SSK vid jul. Då blev det succé med stabilt spel och mycket förtroende från tränarna.

– I AIK tycker jag inte jag fick sådana chanser som jag fick här. I Oskarshamn visste jag att det vara ett korttidskontrakt och det var bra för där hittade jag tillbaka till mitt spel och min hockeylinje, sedan när jag kom hit hade jag hittat tillbaka till mig själv och när jag fick chansen tycker jag tog den på ett bra sätt, säger David Berg som nu kritat på ett tvåårskontrakt med SSK.

– Det känns jättebra såklart. Jag har kommit in bra i gänget och i staden så det känns jättebra. Nu vill jag göra en bra sommar och komma tillbaka mer redo än någonsin. Sedan ska vi jobba för att ta oss till SHL. Det är ju målsättningen för Södertälje.

Den 25-årige Örebrosonen har tidigare spelat i Lindlöven och Kumla i division 1 samt AIK,Oskarshamn och Örebro i Hockeyallsvenskan. Tränarna ser en stor utvecklingspotential i David framöver.

– David kom in direkt efter jul och hittade hos oss det lugn och den kontinuitet i spelet som han behövde. Han är en bra karaktär i gruppen och vill utveckla sitt dynamiska backspel ytterligare. Kul att han trivs och vill stanna, säger huvudtränare Ulf Lundberg.

Mer fakta om David Berg här:

SSK-TV: David Berg om revanschsuget och hur psykologhjälpen under säsongen fick honom att hitta tryggheten i spelet: "Fick ordning på mina tankar och mina känslor"

Kolla in Studio SSK:s direktsändning kl 13.00 här!