Lär känna Tobias Lindberg

1 juni 2021 14:45

Lagbygget går vidare och tidigare under dagen stod det klart att även kedjekamraten till Colin Smith, Tobias Lindberg, ansluter till SSK. De har känt varandra sedan tiden i Toronto och inte nog att de trivs med varandra på isen, nu blir se dessutom sambos. Tobias berättar om säsongen som var och mötet på Vidbynäs som gjorde valet att välja SSK enkelt.


Det är en solig tisdag i juni och ytterligare en spelare inför kommande säsong är nu spikad, 25-årige Tobias Lindberg. Linberg är inte på plats i Södertälje riktigt än och när vi når honom på telefon så står han utanför gymmet och gör sig redo för dagens träningspass men redan imorgon ansluter han till den gemensamma träningen tillsammans med resten av laget, något han ser framemot efter att ha vilat upp sig från en tuff säsong.

– Först och främst så tog jag lite vila och läkte kroppen efter ett tufft kval och sedan har jag tränat på och sett över vad som skulle kunna bli ett bra nytt steg för mig i min karriär. Jag pratade med lite olika klubbar, men efter jag haft möte med Micke Samuelsson och Jörgen Bemström ute på Vidbynäs för några veckor sedan kände jag verkligen att vi hade gemensamma mål och en samsyn på saker och ting. Jag kände mig motiverad, glad och varm inombords över hur de pratade om nästa säsong och både min och lagets roll. Så efter det mötet var valet enkelt.

Hur ser han då på sin roll inför kommande säsong?

– Jag brinner för att spela i ett lag i en organisation som vill vinna och tävla och göra rätt saker varje dag där alla försöker bli bättre. Det var det som både Bemström och Samuelsson förmedlade till mig och därför tog det inte lång tid för mig att sätta signaturen på papper.

Nu väntar ett par månader av sommarträning och de vill Lindberg förvalta väl.

– Min sommarträning ser ut som den ofta brukar göra, jag tränat på här hemma i Sollentuna. Imorgon ansluter jag till laget och under sommaren kommer även träna tillsammans med Colin, han landar på torsdag. Det känns extremt roligt och inspirerande att få göra den här resan med honom för jag vet hur duktig han är både på och utanför isen. Det har varit fantastiskt att få ett år i Toronto, Väsby och nu i SSK tillsammans. Det är något jag på förhand inte vågat hoppas på så är tacksam över att få fortsätta spela tillsammans.

Förra säsongen hittade man som bekant Lindberg i Väsby. Ett Väsby som från start var bottentippade men nog överraskade många och inpå sista omgångarna hade man faktiskt möjlighet att gå om Modo och slippa kval.

– Förra säsongen var en ny upplevelse för mig och varje dag var inte helt enkelt, men det jag kan säga är att jag är extremt stolt över hur laget tog sig över säsongen. Om man jämför första omgångarna mot slutet av säsongen så var det en helt annan hockey som spelades och ett helt annat ”go” i laget. Inför säsongen trodde nog inte många att vi till de sista omgångarna fortfarande skulle ha möjligheten att gå om Modo. Det var häftigt och jag har fått många bra vänner därifrån, vi hade väldigt kul på och utanför isen.

Om man bortser från Colin är det många nya ansikten som väntar i Scaniarinken för Lindberg. Ett ansikte har dock bitit sig fast på näthinnan och en viss match i början på januari ligger fortfarande och gnager..

– Många är ju spelare jag har mött genom åren som jag har lite koll på. Bergvik till exempel gjorde ju en riktigt sjuk match när vi möttes. Han hade väl över 50 räddningar då så det blir att ligga på honom direkt. Jag minns att vi i laget bara tänkte att det var en tidsfråga innan någon puck skulle trilla in men han stängde ner totalt. Känns bra att vara i samma lag nu om vi säger så, skrattar han.

Nu väntar en lång härlig sommar som innehåller både träning och chans till återhämtning med vänner och familj.

– Först ska det bli kul att komma och träffa alla i och runt laget, få lite tid tillsammans innan det är dags för lite semester. Det är en anledning till att jag är extra glad att vi fick ihop detta redan i juni så att jag får en möjlighet att komma in i laget. Man får en chans att lära känna varandra bättre. Utöver träningen så har jag två systrar som är nyblivna mammor som jag spenderar mycket tid med, tar igen missad tid från när jag varit runt och spelat hockey på andra platser. Vi ses så ofta vi kan. Annars gillar jag att hänga med vänner, vi gör allt från att spela golf och fotboll till att sola och bada. Jag gillar att hitta på grejer, skulle nog beskriva mig som en aktiv person. Jag och Colin hyr en lägenhet här i Stockholm nu där vi får tillträde nu idag. Vi har bott tillsamman tidigare så vet hur det funkar att bo ihop, avslutar Tobias.