Damerna fortsätter inkassera vinster!
Publicerad: 2021-12-16
Damerna tog en övertygande vinst med 1-6 i Uppsala mot erkänt svårspelade Almtuna under gårdagen.

Bussresan satt i lite från nedsläpp. Vi kommer inte upp i nivå och lagen byter chanser i början på matchen. Almtuna får mitt i perioden en kontring. Emma räddar första skottet men på returen är Olivia Andlin framme och stöter in returen. Släkten är värst. Surt med 0-1 efter första men ganska rättvist då vi inte riktigt kommer upp i den nivån vi vill.

I andra perioden ökar SSK tempot. Coacherna pratar om att vända spelet snabbare och ha trafik framför duktiga Jillian Moffatt i Almtunas mål. Vi får ett PP efter 5 min som vi tar tillvara på. Julija skjuter ett skott från högt slott. Maddy styr in den otagbart för målvakten. ( även om inte domaren såg styrningen ). SSK fortsätter pressa och Almtuna får mest slå ifrån sig. 1-2 målet kommer också efter lång press. Daria och Mindy släpper pucken fint och Amanda Ingström serveras öppet mål och gör inget misstag.

I tredje perioden så orkar varken Almtuna som lag eller den tappert kämpande målvakten stå emot SSKs press. Vi gör 4 mål i sista perioden och backtalangen Ebba Lindberg född 2006 får avsluta genom att sätta 1-6 från blå linjen. Skotten 14/46 säger mycket om hur matchbilden såg ut. SSK ligger på och genom tålamod och hårt arbete får dom till slut Almtuna på fall och inkasserar tredje raka i topp 4.

Sarah och Robban är nöjda över tålamodet i laget. Vi håller oss till vår gameplan även om det inte lossnar i målskyttet. Ibland krånglar vi till det och gör det svårt för varandra men då har vi haft förmågan att gå tillbaks till vår spelidé, det känns tryggt.

Vi har alla 18 utespelare i gång under matchen och det är vår bredd kombinerat med spets som till slut fäller avgörandet. Vi har skador på nyckelspelare som Mirey, Patricia, Bim, Sandra och Klara, ändå kan vi åka med en trupp på 18+2, det känns fantastiskt.

Nu ska vi ha ett par veckor med bra träningar innan Hammarby och Zinken väntar den 9/1.

Almtuna - Södertälje 1-6 (0-1, 0-2, 0-4)

Skott: 14-46 (6-13, 4-18, 4-15)

Utvisningar: Almtuna 2 x 2 minuter, Södertälje 2 minuter