Tester & NYTT datum för ISPREMIÄREN!

20 juli 2020 17:05

Under måndag och tisdag den här veckan återsamlas herrlaget för tester innan två nya veckor av egenträning väntar.


Idag var det dags för laget att återsamlas och ta tempen på hur träningen gått under dessa fyra veckor av egenträning. Cooper-test/rodd 3000 meter stod på dagens meny. Förutom tester var det många nya skridskor som skulle gås in och suget efter en kall ishall blev om möjligt ÄNNU större. Glädjande nyheter är att Lucas Carlsson var tillbaka i Scaniarinken efter att ha rehab-tränat efter sin knäoperation, vi hoppas att han snart är spelredo igen.

Vi lever i väldigt speciella tider och inte minst i hockeybranschen, Dennis Bozic är en i ledarteamet som just jobbar hårt för att få ihop en ny planering efter att beslutet om en uppskjuten säsong togs.

  • Vi fick ju beslutet i förra veckan om att säsongen kommer att skjutas upp och dra igång tidigast den 1 oktober. Det innebär att vi behöver justera vår planering en aning. Bland annat så kommer vi att fortsätta med egenträning efter testerna måndag och tisdag fram till den 3 augusti när vi samlas på nytt, säger Dennis Bozic.

Hur ser testerna för spelarna ut nu?

  • Idag (måndag) var det coopertest för spelarna som löper och rodd 3000m för de som av olika anledningar inte ska springa. Skulle säga att båda testerna är lika tuffa om än på lite olika sätt såklart. Vi kan konstatera att de allra flesta inte fördrivit sina dagar i någon hängmatta under semestern utan kört på bra med träningen. Det är en värdemätare för oss att se hur träningen har går under semestern, om det är saker vi behöver justera eller om vi fortsätter på inslagen väg. Det är syftet med testerna. Imorgon väntar styrketester innan killarna går på egenträning igen, berättar Dennis.

Säsongen skjuts upp och det förstör planeringen en aning, hur hanterar ni den ovissa situationen och kan det finnas några positivia aspekter kring att få mer tid tillsammans innan det drar igång?

  • Det blir lite mer planering för vår del, vi kommer behöva lägga om upplägget kring träningsmatcher en aning. Det kommer också att bli en lite annan periodisering, vi förlänger vissa delar för att det inte ska bli en allt för lång försäsong på is. Vi kommer också få möjlighet att köra lite mer individuellt än vad som brukar hinnas med efter sommaren. Dels kommer vi att köra mycket backar och forwards uppdelat men även en hel del individuell teknikträning. Taro Nihei kommer att vara med på de passen och köra individuellt med killarna och jobba på saker på detaljnivå vilket vi tror kan vara lärorikt och utvecklande för alla. Sen har vi hela tiden en dialog med Grossman och Lindbäck om hur vi lägger upp fysen utanför isen för att det ska synka så bra som möjligt, avslutar Dennis.

Nytt datum för ISPREMIÄREN!

På grund av de rådande omständigheterna kommer vi att flytta fram ispremiären en vecka till den 9 augusti med sändningsstart 15.00! Eftersom att vi i dagsläget inte kommer att kunna släppa in någon publik utlovar vi en MAXAD sändning på webben där ni kommer kunna följa allt!