Premiären avklarad för SSK J20

14 september 2020 06:39
Per Eliasson
Per Eliasson
Per Eliasson

I helgen var det dags för SSK:s J20-lag att inleda säsongen med matcher både lördag och söndag mot tufft motstånd hemma i Scaniarinken.


Södertälje - Frölunda 3-5 (0-3, 2-0, 1-2)

Målskyttar SSK: Albert Sjöberg (ass: LEon Wallner, Hugo Pettersson), Simon Andersson (ass: Isak Walther, William Malmia), Hugo Pettersson (ass: Simon Andersson, Isak Walther).

Skott på mål: 40-34 PIM: SSK: 8 FHC: 30

PIM: SSK: 8 FHC: 30

Det blev en match som spelades i ett högre tempo än vad vi mött tidigare på försäsongen. Lite oturligt blir det 0-3 snabbt i slutet av den första perioden.

I den andra perioden är vi klart bättre än Frölunda och lyckas närma oss och gör både 2-0 plus ett antal ramträffar, med lite medstuds hade vi varit ikapp.

Tredje perioden börjar med att skickliga Frölundaiter straffar vår passivitet och sen får vi jaga - vilket vi så när lyckas med. En okej premiär och vi tar med oss att fortsätta vara noggranna och spela klart varje byte för slappnar vi av för mycket på isen straffar det sig direkt när vi möter den typen av motstånd.

Södertälje - Växjö

7-5 (2-1, 3-2, 2-2)

Målskyttar SSK: Lucas Ekholm (ass: Johannes Jämsén, Linus Lundberg), . Jonathan Andersson (ass: Lucas Ekholm, Johannes Jämsén), Hugo Pettersson (ass: Johan Diberius Sköld, Albert Sjöberg), Simon Andersson (ass: Hugo Pettersson, Rasmus Järvelin), Simon Andersson (ass: Isak Walther, Rasmus Järvelin), William Malmia (ass: Loke Johansson, Filip Lindén), Simon Andersson (ass: Hugo Pettersson).

Skott på mål: SSK: 28 VLH: 24

PIM: SSK: 16 VLH: 8

I den andra matchen mot Växjö känns det som att vi sitter i förarsätet hela vägen, 3 perioder igenom - men istället för att stabilt dra ifrån så släpper vi in Växjö i matchen ett flertal tillfällen. Det gäller fortsatt att orka hålla fokus matcherna igenom, men skönt att lyckas knipa första tre-poängaren!

Första helgen avklarad och nu är det fullt fokus på onsdagens bortamatch mot HV71.