Matchens profil: Tobias Lindberg

15 oktober 2021 11:07

Inför kvällens hemmamatch mot Almtuna är det centern Tobias Lindberg som är matchens profil. Vad lagar han helst för mat och är doktor Lindberg en titel vi kommer få använda efter hockeykarriären?


Matchens profil!

Namn: Tobias Linberg

Ålder: 26

Familj: Mamma Annika, pappa Anders , två stystrar som heter Victoria och Hanna.

Bor: Södertälje under säsong och lägenhet i Stockholm

Moderklubb: Enebybergs IF

Drömyrke vid sidan av hockeyn?

– Då hade jag gärna arbetat som läkare, överläkare. Det är ett yrke som jag har mycket respekt för och känns som ett sånt jobb som ens familj kan vara stolta över. Jag har en kompis som går läkarlinjen och det gör mig mycket imponerad.

Två saker som är heliga för dig på matchdag?

– Jag är ganksa soft när det kommer till matchdagar, jag tycker det är viktigare med vad man gör dagen innan med allt var det innebär. Att äta rätt och få tillräckligt med sömn. Sen på matchdag så brukar jag vara där lite vi har samling för att vara väl förberedd när vi sätter igång. Jag gillar att se till att jag har rätt innan matchen-snack, tejpa klubban och kolla till utrustningen. Lämnar inget åt slumpen.

Vilka spelare hade du tagit ut i din drömfemma?

– Jag vill spela center i den femman, sen så väljer jag 41:an (Colin Smith) på högern. Som vänsterforward får det nog ändå bli Peter Forsberg, jag har alltid varit ett Peter Forsberg fan så han känns given. På backplats vill jag ha Börje Samling, det är en förebild både på och utanför isen. Sen väljer jag Erik Karlsson, han tog väl hand om mig i Ottawa. I målet ställer jag Oscar Dansk, han är underskattad.

Du får byta liv för en dag, med vem och vad hade du gjort?

– Jag hade bytt liv med The Weekend. Levt riktigt rockstjärneliv för en dag. Jag hade upträtt framför 50.000 fans, flygit privat- jet och bara levt livet.

Häftigaste hockeyminne?

– Min första NHL-match. Jag hade mycket familj och vänner på plats i Buffalo och vi vann matchen, det var riktigt häftigt. Sen när vi vann Memorial cup i OHL mitt förtsa år i Kanada. Det var också en riktigt mäktig upplevelse.

Vilken barnslig sak tycker du fortfarande om?

– Jag gillar verkligen att lyssna på Disneymusik, speciellt innan jag ska gå och lägga mig.

Du startar en restaurang, vad serverar du?

– Jag hade startat ett sushiställe med grym sushi och goda drinkar. Sen så hade jag tagit in en riktigt bra kock och jag själv hade stått för att skapa en bra stämning och atmosfär.

Jobbigaste spelaren att möta i HA?

– En kille som jag kanske inte alltid älskat att möta är #96 i Mora, Lukas Wernblom. Han är tuff och jobbig att spela mot.

Jobbigaste bortamatchen?

– Den vi var på i onsdags, Almtuna. Den är nära men ganska tråkig. Små omklädningsrum och lite publik. Sen är det ingen höjdare att spela i Kristianstad heller.

Säg någonting du är fullkomligt usel på?

– Jag är väldigt vänsterfotad i fotboll, kass med högern. Den borde jag jobba mer på.

Dold talang?

– Min matlagning. Ofta till vardags så lagar jag något nyttigt och lite tråkigare, men om jag ska charma någon så hade jag bjudit på en krämig oxfilépasta.

Vem är… ..den största slarvern? – Nikita kan vara lite slarvig, det är lite charmen med honom också.

...svärmorsdrömmen? – Colin, han är en bra kille rakt igenom.

..sämst förlorare? – Kanske Heikkinen eller Ralle. Där kan det komma både det ena och det andra, men jag tycker det är bra. Man ska inte gilla att förlora.

..mest morgontrött?– Brett skulle jag nog säga, han behöver sin tid för att vakna.