Seger efter identiska straffar av Hugo Gustafsson!
Publicerad: 2021-01-22
Återigen en tajt match mot Uppsalagänget och matchen gick inte helt otippat till både förläggning och straffar. Där var Hugo Gustafsson framme och satte båda sina straffar och Alexander spikade igen när det behövdes som mest.

Laget reste under fredagseftermiddagen mot Uppsala för veckans andra match mot Almtuna. Säsongens tredje möte och som vanligt blev det en tajt historia. Inledningen på våra senaste matcher är det som spökat mest för oss men ikväll var det vi som inledde starkast och vi gick till pausvila med en tvåmålsledning. Ludwig Blomstrad sköt första målet för kvällen och det andra är det faktiskt en Almtunaspelare som stöter in i egen kasse efter en stenhård puck från Olesen.

Amutuna jobbade sig in mer och mer i matchen och kunde även reducera i den andra perioden när man fick chansen att spela i numerärt överläge. I den tredje perioden bjuds det på chanser åt båda hållen men det ser länge ut som att vi ska få med oss alla tre poängen allt eftersom att klockan tickar på i en rasande fart. Men med ett par minuter kvar på matchklockan var det högst märkliga scener som utspelade sig i Gränbyhallen. Hugo Gustafsson trippas och sekvensen efteråt lyckades hemmalaget få in en puck bakom Sahlin. Minst sagt delade meningar gällande att de målet borde godkänts eller ej.

Matchen gick iallafall till straffar - något som också varit lite utav ett spöke under hösten. Hugo Gustafsson och Alexander Sahlin gjorde dock så att vi fick med oss två poäng efter att Hugo satte båda sina straffar och Salle spikade igen.

Almtuna–SSK 2-3 efter straffar (0-2, 1–0, 1–0, 0-0, 0-1)

Första perioden: 0–1 (8.47) Ludwig Blomstrand (Lucas Nordsäter), 0–2 (13.18) (Självmål) Nick Olesen tilldelades målet

Andra perioden: 1–2 (37.26) Emil Berglund (Filip Hasa, David Karlström) PP

Tredje perioden: 2–2 (57.46) Emil Berglund

Avgörande straff: Hugo Gustafsson

Skott: 35–22

Utvisningar: Almtuna: 6x2, SSK: 8x2