Välkomna till matchen - dags för Hockeymanifestation 2018!

4 mars 2018 14:08

Hockeymanifestation med gratis inträde och tidernas största TIFO i Scaniarinken. Välkomna till matchen SSK-Almtuna. Här är senaste nytt, laguppställning och videointervjuer.


DAGENS KRÖNIKA:

KRÖNIKA: Dags att manifestera för ishockeyn i Södertälje!

SSK-TV:

Hjälp till att skapa tidernas TIFO i Scaniarinken - följ SUpoorterklubbens intruktioner här!

NEDSLÄPP:

VAD: SSK-Almtuna, omgång 51 av Hockeyallsvenskan 2017/2018

VAR: Scaniarinken, Södertälje

NÄR: Söndag 4/3, 16.00, dörrarna öppnar 14.00.

LÄGET I LAGET: Inga nya skador i laget och truppen förväntas vara densamma som i fredagens match mot Västervik.

HÅLL KOLL PÅ: Sebastian Frantz. Fjärdekedjan med Lindbäck, Frantz och Flodqvist har gjort bra matcher senaste tiden. Lindbäck har hittat målformen och 19-årige Sebastian Frantz stod för en snygg framspelning senast i Västervik. Kommer första seniormålet snart också?

LAGUPPSTÄLLNING:

Head Coach: Lundberg, Ulf Assistant Coach: Bozic, Dennis

Goalies

 1. Sörensen, George
 2. Lundberg, Henrik

1st Line

 1. Bohman, Marcus
 2. Grossmann, Nicklas
 3. Åslin, David
 4. Gråhns, Stefan
 5. Blomstrand, Ludwig

2nd Line

 1. Johansson, Stefan

 2. Spångberg, Jacob

 3. Valkvae-Olsen, Thomas

 4. Carlsson, Lucas

 5. Bengtsson, Christopher

3rd Line

 1. Hansson, Petter

 2. Malmström, Henrik

 3. Andersson, Victor

 4. Weigel, Fredric

 5. Heinerö, Nicklas

4th Line

 1. Byhlin, Lucas

 2. Flodkvist, Thom

 3. Frantz, Sebastian

 4. Lindbäck, Måns

MATCHSPONSOR: Scania

SSK-TV:Tre Scania-SSK:are inför manifestationen: "Viktigt för att få in nytt blod i supporterleden"

MER INFÖR MATCHEN:

Dennis Bozic, 27 år, född och uppväxt i Södertälje. Som barn gick han på matcherna med sin morfar, blev hockeyfrälst och började spela själv. Ungdomsåren i SSK ledde så småningom till en proffskarriär – som tog slut alldeles för tidigt på grund av en skadad. Nu är han tillbaka i moderklubben, sedan oktober som assisterande tränare för a-laget – och på söndagseftermiddagen kliver han in i båset inför ett förhoppningsvis fullsatt Scaniarinken för att tillsammans med alla andra härliga SSK-are manifestera Ishockeyns betydelse i Södertälje.

– Det ska bli kul att se staden samlas och stötta laget och föreningen som många älskar. Det betyder mycket här i Södertälje. Det ska bli kul att se ett kvitto på vad staden har att erbjuda i morgon. Jag älskar ju Södertälje, jag har mitt hjärta här.

SSK-TV: Dennis Bozic om upplevelserna på Scaniarinkens läktare som liten grabb, ungdomsåren i SSK och äran att få kliva in i båset som tränare för a-laget vid Hockeymanifestationen. "Jag hoppas på en liten rysning. Det ska bli kul, det ska bli jävligt kul."

SSK ligger med två hemmamatcher kvar på en nionde plats i en alltjämt supertight tabell och slutspelplatsen är definitivt inom räckhåll. Den starka hemmasegern mot Vita Hästen i tisdags följdes upp av en blekare insats i Västervik på fredagskvällen. En insats som laget är långt ifrån nöjd med.

– Det är revanschsuget till 100 procent. Vi fick ett bra kvitto igår på att vi måste arbeta, hårt och slita.

Var det där det brast i Västervik igår? – Det är vår uppfattning, även när man kollar på videon i efterhand. Västervik är mer desperata och det fungerar så i den här serien och i hockeyvärlden. Inställning slår klass.

Det är hockeymanifestation och gratis inträde. Se till att komma i tid och se till att följa supporterklubbens uppmaningar vid TIFOT när laget kommer in på isen. TIFO-gänget har arbetat timme ut och timme in i flera veckor och utlovar något alldeles extra.

– Man blir jävligt glad. Ursäkta att jag svär men jag blir jävligt glad av att se folk som lägger ner tid och pengar för detta. Man blir nästa rörd. Det betyder väldigt mycket för många när några individer ställer upp så här extremt mycket. Och kan det smitta av sig så en hel rink kokar i morgon, då… då jävlar, säger Dennis Bozic.