Rutinerad back klar för SSK dam – Rebecka Höglund förstärker laget: ”SSK satsar verkligen på sin damverksamhet”

12 juni 2019 15:27

SSK dam får in rejält med rutin i form av Rebecka Höglund. Den 24-åriga backen kommer närmast från seriekonkurrenten Huddinge, men som har lång rutin från SDHL-spel med Segeltorp, Djurgården och Brynäs.


SE ÄVEN: Studio SSK: Senaste nytt om läget i föreningen – och fokus på damlaget: "Behöver en förstafemma som kan gå i bräschen"

SE ÄVEN: SSK-TV: Här laddar damlaget i stentuffa multibanan inför nästa säsong – "Sandbackarna är värst"

– Det känns jättebra! SSK är en förening som verkligen satsar på sin dam- och flickverksamhet, vilket jag tycker är superkul. Det är en av flera anledningar till att jag valde att spela för SSK nästa säsong. När förra säsongen var slut kände jag att jag hade ledsnat lite på hockeyn, men på den här korta tiden med laget så har det ändrats. En del är ledarnas förtjänst med roliga och utmanande träningar, men framförallt så är det tjejerna i laget. Några utav dem känner jag sedan tidigare men majoriteten är nya personer som jag fått lära känna. Jag tycker att jag har kommit in i gruppen på ett bra sätt och jag trivs verkligen med mina nya lagkamrater, säger Rebecka Höglund.

24-åringen beskriver sig själv som en defensiv back med bra blick för spelet och som vill utveckla sin offensiv.

– Jag är en defensiv back med bra blick för spelet. Mina främsta kvaliteter skulle jag säga är min speluppfattning, skridskoåkningen och passningsspelet. Jag trivs i defensiv zon och kommunicerar med mina lagkamrater för att förenkla spelet för dom. Jag vill bli en mer tvåvägsspelare och jag hoppas att mina offensiva kvaliteter kommer komma fram på ett bra sätt nästa säsong. SSK kommer hjälpa mig att fortsätta utveckla mina offensiva kvaliteter och göra mig till en bättre spelare.

Laget vann förra året division 1 östra och gick till SDHL-kval där det dock tog stopp i första rundan mot ett vasst Karlskrona. Det unga och talangfulla laget har stora möjligheter att återupprepa fjolårets succé och Rebecka Högberg hoppas kunna bidra och öka kvalitén med sina erfarenheter från åren i SDHL med Brynäs och Djurgården.

– Jag tror att jag kommer bidra med en del rutin. Jag delar gärna med mig av mina kunskaper och erfarenheter till mina lagkamrater. Det är alltid kul att kunna bidra till någon annans utveckling. Jag är en väldigt social person så jag pratar gärna, och ofta, om allt och ingenting. Jag är en person som alltid ställer upp med en kram om det skulle behövas. Sen är jag en person som gärna bjuder på mig själv, så jag kan säkert bidra med en del skratt också, säger Rebecka Höglund.