SSK-TV: Fullsatt Scaniarinken och härligt TIFO – men Modo förstörde festen på isen: Kolla in Studio SSK:s direktsändning med intervjuer!
Publicerad: 2019-02-16
6 105 personer på plats i Scaniarinken och Supporterklubben bjöd på ett härligt TIFO inför matchen. Men på isen gick ingenting som tänkt och till slut vann gästerna Modo med hela 5-1.

Kolla in Studio SSK:s direktsändning med analyser och intervjuer efter matchen!

Hockeymanifestation och hög stämning inför ett näst intill fullsatt Scaniarinken. Då satte Ludwig Blomstrand in en rejäl propp på en Modospelare redan i första bytet. Oschysst tyckte domaren som visade ut Blomstrand, till hemmapublikens stora förtret. Klacken hann dock inte ens bua klart innan Joakim Hagelin utnyttjat överläget och gett gästerna ledningen.

SSK reste sig och skapade tryck flera gånger under den första halvan av perioden men i stället för kvittering så gjorde Modo 2-0 efter 11.44 genom Daniel Sylswander. I övrigt var det mycket känslor både på isen och på läktaren inledningsvis.

SSK vann skottstatistiken men Modo var laget som hade en ledning med 2-0 i periodpaus.

Dyk nära att reducera i första bytet

I inledningen av den andra perioden fick Meyer och Dyk ett gyllene läge att reducera, men sista touchen från Dyk gick utanför stolpen. I stället utökade Modo ledningen till 3-0 någon minut senare genom Patrik Karlkvist som slog in en retur.

SSK försökte och försökte perioden igenom men det där sista krutet fanns inte riktigt och perioden slutade 1-0 till gästerna.

SSK:s vassaste chans kom i slutminuterna då Christopher Liljewall fick en fin möjlighet till vänster i slottet, men Erik Hanses i Modo-kassen höll fortsatt tätt. O-3-underläge för SSK och tung uppförsbacke inför sista akten.

Utvisning i jakten ödesdiger

Första fem minuterna av tredje blev avslagna och Modo försökte bara döda av tid. Men SSK åt sig in i anfallszon mer och mer och efter ett långt anfall fick Hugo Gustafsson pucken på blå. Hugo klev några skär in och tryckte upp 1-3 i krysset bakom Hanses.

Efter 12.35 fick Axel Andersson en bra chans till 2-3 men Erik Hanses stod för en fin plock på skottet.

SSK var då inne i en rejäl jakt och hade vittring. Men då åkte Sebastian Dyk ut för en olycklig tripping och Modo gjorde 4-1 på det kommande numerära överläget.

SSK lyckades aldrig resa sig och slutsiffrorna skrevs till 1-5.

MATCHFAKTA: Leksand-SSK

Slutresultat: (0-2, 0-1, 1-2)

Målskyttar: 0-1, Joakim Hagelin, 0-2 Daniel Sylwander (Björklund), 0-3 Patrik Karlkvist (Hagelin, Johnsson), 1-3 Hugo Gustafsson, 1-4 Henrik Björklund (Karlkvist, Enström), 1-5 Kalle Jellvert (Pettersson)

Skottstatistik: 29-22

Utvisningsminuter: 8-8

Publiksiffra: 6 105

50/50-vinnare: 19 103 Summa: 50 500 kr