Seger inför fullsatta läktare!
Publicerad: 2023-01-28
Två timmar innan nedsläpp såldes den sista biljetten till kvällens match mot AIK och "lapp på luckan" var ett faktum. Matchen då? Två tajta jämna lag där ett powerplay-mål sent i andra blev helt avgörande.

Det var gåshud från det att laget äntrade isen tills dess att Tolopilo dansat av banan efter hållen nolla, ett fullsatt Scaniarinken har den effekten på människor nämligen. Fantastiskt att se den uppslutningen på plats när vi jagar tabellplaceringar högre upp.

Första och stora delar av andra är just tajt och jämn. Det är känslor på isen som sig bör en kväll som denna. Chanser skapas det också, men under de 39 inledande minuterna var det stolpe ut för både hemma- och bortalag. Det krävdes ett powerplay, Videll på tek, Norbe på blå och Liljewall framför keeper för att spräcka nollan i Scaniarinken denna afton. Ett förlösande mål som skapade om möjligt ännu större dramatik.

En tredjeperiod där försvaret låg i fokus medan gästerna spelade med allt mindre marginaler i hopp om kvittering. Men någon kvittering kom aldrig utan Liljewalls mål från den andra perioden räckte till tre nya viktiga poäng. Kvällens seger innebar också att vi avancerar uppåt en placering i tabellen. Tack till alla på plats i Templet ikväll, ni var magiska. Vi ses på onsdag igen.

SSK–AIK 1–0 (0–0, 1–0, 0–0)

Första perioden:

Andra perioden: 1–0 (19.57) Christopher Liljewall (Daniel Norbe, Linus Videll), spel fem mot fyra.