Årets kaptener i J20 och seriepremiär - "Vi är inte med för att delta, vi är med för att vinna"

12 september 2020 07:01

William Malmia och Filip Lindén har fått äran att axla kaptensrollen i årets J20-trupp tillsammans med de assisterande kaptenerna Lucas Ekholm och Isak Walther. Idag är det äntligen dags för seriepremiär hemma mot Frölunda. Matchen följer du på svenskhockeytv.se!


Idag är det dags för SSK J20 att starta igång säsongen och man gör det på hemmaplan mot Frölunda. Tufft motstånd direkt, men det är inget som skrämmer.

  • Det ska bli otroligt roligt att komma igång med tävlingsmatcher. Vi startar mot ett topptippat lag direkt och det passar oss bra. Det har känts bra nu på försäsongen, men en försäsong är alltid en försäsong. Det är inga poäng som delas ut där så vi ser framemot matcher som betyder något, säger headcoach Andreas Lindbäck.

Kaptenskvartetten för säsongen är utsedd och vi har inte bara en utan två kaptener den här säsongen som ackompanjeras utav två assisterande. Det är (C) William Malmia och Filip Lindén och (A) Lucas Ekholm och Isak Walther.

  • Det är bra killar som ska fortsätta göra sin grej och vara sig själva, det är därför de har fått det ärofyllda uppdraget. Vi gillar det här upplägget där de kan hjälpas åt och växeldra, lägga fokus på laget men även ibland kunna fokusera mer på sig själva. Det är två fantastiska killar som är värda att vara kaptener. Vi har valt att ha två kaptener eftersom det händer allt som oftast att spelare är iväg med a-lag och då har vi en som tar över rodret, berättar Lindbäck.

I den första seriematchen är det William Malmia som kommer att spela med C:t på brösten och han är taggad på att dra igång säsongen.

  • Känslan i gruppen inför premiären är bra. Vi har vunnit en del matcher på försäsongen och har bitvis spelat väldigt bra hockey, det gäller att vi kan ta med oss det och växla upp ytterligare nu när serien äntligen drar igång. Jag tror att vi kan vänta oss en tuff och fartfylld match mot Frölunda. Vi möter en SHL-förening som har ett erkänt skickligt lag så det blir en bra värdemätare för vår del. Ska vi vara med och slåss om medaljer sen i mars/april så måste vi kunna slå sådant här motstånd. Vi är inte med för att delta, vi är med för att vinna, säger William.

Om kaptensrollen säger han såhär.

  • Jag är mig själv, jag gillar att ta ansvar både på och utanför isen. Jag tycker om att vara engagerad i båset och bidra både med att peppa grabbarna men också kunna föra diskussioner om taktiska bitar i spelet. Jag och Filip Lindén delar på kaptensrollen så att vi kan avlasta varandra under säsongen. Vi är två helt olika speltyper men båda gillar att ansvar och vara en ”ledartyp” och vi ska lägga mer fokus på den verbala biten i laget medan våra två assisterande kaptener Isak Walther och Lucas Ekholm kommer lägga mer fokus på att leda laget genom att visa vägen med hårt jobb både på och utanför isen.

Eftersom att matcherna fortfarande spelas utan publik följer ni den: HÄR, sändningen startar i eftermiddag 15:55