Bogren inför en fullspäckad matchvecka

22 november 2022 19:39

Tre matcher väntar kommande vecka och första utmaningen blir att ta sig an Almtuna på bortais.


Almtuna - Södertälje, onsdag 19:00

Förra veckan avslutades på starkast möjliga vis genom att besegra tabelltrean Björklöven (där vi nu delar samma poäng) hemma i Scaniarinken med 2-0.

Imorgon drar vi igång en ny vecka och det finns chans att få revansch mot Uppsalagänget efter förra veckans förlust. Almtuna på bortais blir veckans första av tre matcher.

– Det är kul när vi får spela tre matcher en vecka så här tycker jag, jag gillar när vi får spela mycket matcher och det hade jag gärna gjort fler gånger också. Sen behöver man kanske en balans där och inte göra det varje vecka men lite mer ofta hade inte skadat är min personliga åsikt. Den här veckan spelar vi onsdag fredag söndag och annars brukar det vara onsdag fredag lördag vilket jag tycker är rätt så häftigt. Det blir en passning till de som lägger kommande spelschema helt enkelt.

Fullt fokus på veckans första match borta mot Almtuna. Vad är det som gäller där?

– Det är en tuff match återigen. Sen gör vi en mindre bra match här senast även om jag inte vill prata ner Almtunas prestation, de gjorde det bra och svårt för oss. Det gäller ju att hålla sig till det vi har bestämt. Om vi tar Östersund borta som exempel så spelar vi kanske inte vår bästa hockey men vi gör jobbet hela tiden och vi har tålamodet. Någonstans måste vi gå in med det mindsetet imorgon. Jobbet och lugnet måste komma först och sedan ta det därifrån istället för att tro att vi ska kliva in och lira ut Almtuna, det kommer inte fungera.

Liknande utgångsläge inför morgondagens som när vi möttes senast. Vad har vi dragit för lärdomar från senast?

– Egentligen gör vi inte så mycket annorlunda, oavsett match, tränat på bra och flrberett oss. Det kommer ner till att komma in med samma attityd och inställning som senast mot Björklöven. Man måste vara beredd på att det kommer bli en tuff match och fokusera på vår stabilitet och vår grund. Lägger vi fokus där så kommer vi vara jobbiga att möta, det tror jag är viktigt. Vi måste spela 60 minuter, man kan inte gå ut och spela 7-8 minuter och tro att man ska kunna lira av resten.

Träningsdagar måndag och tisdag, vad har stått högst upp på agendan?

– Vi har gått igenom en hel del spelmässiga saker. Både saker som vi ska behålla och en del där vi har utvecklingspotential att bli bättre, vi har underliggande siffror för att göra det också. Jag tror att många tycker att vi ska göra fler mål osv men sett till säsongen så gör vi hyfsat med mål. Vi har en stor möjlighet att utnyttja vårt powerplay, det är så jag ser det i stället för ett problem. Vi har kvaliteten det gäller bara att vi ska få ihop det fullt ut och jag tycker att vi såg bra intentioner mot Björklöven senast.

Hur tänker man på målvaktsfronten när vi går in i en vecka med tre matcher?

– Det är klart att vi måste ha båda två i spel över tid så det finns goda möjligheter att båda kan få spela i veckan. Nikita har gjort det bra men jag tycker det är kul att Bergvik är på helt rätt väg och fick en bra match senast han stod mot Östersund.

Vad är status på Patrick Newell och Lucas Carlsson?

– Patrick väntar på arbetstillstånd. Emil jobbar febrilt för att det ska bli klart så snart som möjligt. Lucas är igång men kommer ta det lugnt till en början, han har gått på is på egen hand och vi kommer inte stressa utan låta honom ta den tiden tills han är helt tillbaka.

SSK-TAIF

Biljetter till veckans fredagsmatch hemma mot TAIF hittar du här!