Förlust i årets sista match
Publicerad: 2021-12-30
Det blev inte alls den avslutningen på året som vi önskat oss. Trots en bra start på matchen var det AIK som gjorde kvällens mål och matchen slutade 0-3 till gästerna.

Södertälje - AIK

Efter gårdagens förlust var det nog många som var revanschsugna. Igår bjöds vi på en tillställning som var spännande in i matchens slutsekund på Hovet. Redan ikväll var det dags för returmöte hemma i Templet och laget var sånär det samma, Oscar von Sivers var tillbaka efter skada men i övrigt intakt. Tolopilo fick åter chansen mellan stolparna efter gårdagens insats.

Det är en jämn start på matchen och en hel del känslor på isen och utvisningar åt båda hållen. Det ska dröja tills matchminut 19 innan Maksim Semjonov gör matchens första mål och ger gästerna ledning inför pausvilan.

Precis som igår händer det som inte ska hända. Det hinner gå dryga minuten innan Christian Sandberg utökar till 0-2 för gästerna och återigen tufft läge. Men vi får stopp på AIK-forceringen och jobbar oss in i matchen igen. Efter åtta minuters spel är det Dragan som får åka och sätta sig och därefter avlöser utvisningarna varandra. Dock görs det inga fler mål i period två och 0-2 står sig in i tredje.

Den andra pausvilan blir något längre än tänkt eftersom isen i Templet inte ville frysa, men tillslut kommer vi igång. Återigen lite smågrinigt på banan och Umicevic och Bratt hamnar i klinch med varandra vilket resulterade i varsin tvåminutersutvisning och spel fyra mot fyra. I jakten på reducering är det istället Nicklas Heinerö som överlistar SSK-backen och utökar till 0-3. Minst sagt tufft läge med 13 minuter kvar av perioden och ordinarie matchtid. Det hinner aldrig bli riktigt farligt utan AIK kan kontrollera matchen hela vägen in i mål och ytterligare förlust var ett faktum.

Vi har haft en tung avslutning på 2021 och nu väntar nytt år och nya möjligheter. Vi ska vända på detta.