En poäng med hem från Västerås
Publicerad: 2023-01-27
Det var en minst sagt händelserik kväll i Västerås där vi till slut fick med oss en poäng hem till Södertälje igen. Imorgon laddar vi för AIK på hemmaplan.

Västerås - Södertälje 5-4 (OT)

Det var stor dramatik på isen i ABB arena ikväll. Det svängde minst sagt snabbt åt båda hållen! Västerås gick upp till 2-0-ledning tidigt men innan första perioden är färdigspelad krigade vi oss till ett likaläge 2-2. Vi vände sedan på matchen och tog ledningen med 3-2 efter att Leon Wallner frispelat Filiph Engsund, men hemmalaget jobbade på och kunde både kvittera och ta ledningen innan Daniel Norbe laddade bössan från blå i tredje periodens slutskede för att kvittera ytterligare en gång. I övertidsperioden var det hemmalaget som var effektivast och hittade nätet bakom Tolopilo. Vi tar med oss en alla starka upphämtningar innan vi laddar om. Imorgon väntar AIK i ett nästintill fullsatt Scaniarinken.

Första perioden: 1–0 (1.46) Marcus Bergman (Anton Svensson, Ludvig Jardeskog), 2–0 (4.54) Alexander Lunsjö (Gabriel Kangas, 2–1 (11.33) Christopher Liljewall (Albin Carlson, Lucas Carlsson), 2–2 (17.42) Viktor Liljegren (Daniel Norbe, Filiph Engsund).

Andra perioden: 2–3 (3.18) Engsund (Leon Wallner, Nikita Tolopilo, 3–3 (17.44) Gabriel Kangas, spel fyra mot fem.

Tredje perioden: 4–3 (5.36) Svensson (Marcus Bergman), spel fyra mot fyra, 4–4 (15.55) Daniel Norbe (Linus Videll, Emil Alba).

Fjärde perioden: 5–4 (1.51) Trevor Cheek (Jimmie Jansson, Mikael Fryklund).

Skott: 38–38 (16–9, 8–15, 12–14, 2–0).

Utvisningar: VIK 7x2, 1x20 minuter, SSK 4x2.