Sebastian Bengtsson tillbaka i SSK – målskytten klar för två säsonger: ”Jag vill leverera offensivt”

15 april 2018 18:23

Under säsongen gjorde storebror Christopher succé och vann interna poängligan i SSK. Nu är det klart att lillebror Sebastian Bengtsson återvänder till SSK.


Sebastian Bengtsson spelade i SSK som junior och hann även med 19 matcher med a-laget i Hockeyallsvenskan. Nu är han klar för en återkomst.

– Det är självklart riktigt roligt och det ska bli jäkligt kul. Jag känner ju också flera i laget sedan tidigare, säger Sebastian till hemsidan.

Sedan han lämnade SSK har 23-åringen spelat seniorhockey i division 1 där han representerat klubbar som Västervik, Kallinge/Ronneby och nu senast Borlänge.

– Det är en kvick forward med en riktigt bra säsong bakom sig, både sett till poäng och spelet som helhet. Han har som bekant varit i klubben tidigare och vill, liksom broder Christopher, bli bättre varje dag, säger huvudtränare Ulf Lundberg.

I Borlänge blev det succé i vintras med 49 poäng på 40 matcher i grundserien och sedan kvalseriespel där det blev sex poäng på 10 matcher. Grunden till succén är enligt Sebastian själv stenhård extra träning i somras.

– Jag har framförallt tränat mycket på mitt skott. Sedan är det klart att det är viktigt med medstuds och att man får upp självförtroendet, och så har jag haft bra medspelare.

Nu hoppas Sebastian, som beskriver sig själv som en målskytt, att han ska komma tillbaka till SSK och hjälpa laget med framförallt sina offensiva kvaliteter.

– Jag vill leverera offensivt och använda min kreativitet, fart och skott. Men samtidigt vill jag jobba hårt över hela banan, täcka skott och bidra i alla delar också. Självklart hoppas jag att vi ska sikta på att slåss i toppen. Det visade laget att det kunde den här säsongen och vi ska jobba för det nästa säsong också, säger Bengtsson som skrivit på ett kontrakt som gäller för de två kommande säsongerna.