Matchens profil: Gustav Willman Borvik

27 oktober 2021 12:21

Läs mer om matchens profil Gustav Willman Borvik. Om det sjukaste hockeyminnet och varför han älskar bortamatcher.


Matchens profil!

Namn: Gustav Willman Borvik

Ålder: 22

Familj: Flickvän Olivia, mamma, pappa och bror.

Bor: Nykvarn

Moderklubb: Lillehammer

Drömyrke vid sidan av hockeyn?

– När jag var liten så ville jag bli advokat, försvarsadvokat. Min farbror är advokat och jag har tyckt att det verkat spännande.

Två saker som är heliga för dig på matchdag?

– Jag måste ta en nap och få sova, minst 1,5 timme. Det är en daglig ritual för mig. Sen vill jag ha en clean innan match också.

Vilka spelare hade du tagit ut i din drömfemma?

– Jag hade kört på en helnorsk femma. Jag vill vara med och sen vill jag nog ha Mats Zuccarello, Espen ”Schampo” Knutsen. Sen på backen vill jag ha Ole-Kristian Tollefsen och Jonas Holös. Målvakt blir min barndomskompis Jonas Arntzen.

Du får byta liv för en dag, med vem och vad hade du gjort?

– Då hade jag bytt liv med Usain Bolt och sprungit hem ett OS-guld och sen varit DJ på efterfesten eftersom han brukade vara det också. Det känns som en spännande dag.

Häftigaste hockeyminne?

– Det får kanske bli öppningsmatchen U18 VM i Vitryssland, när vi spelade mot just Vitryssland. Vi spelade i en arena som tog kanske 8000 personer och matchen spelades kl 14 på dagen och under uppvärmningen så var det knappt några människor alls på läktaren men de sa ändå att de skulle bli en del folk till matchstart. Vi tänkte väl att det bara var något de sa eftersom det var så dött men så kommer vi ut till matchen och då är det helt fullsatt. Vi hade ju knappt spelat inför någon publik alls då eftersom vi var så unga. Det var ju presidenten Lukasjenko som hade tvingat dit dem och ena långsidan var fylld med bara soldater. Det var en surrealistisk upplevelse helt klart.

Vilken barnslig sak tycker du fortfarande om?

– Jag gillar barnsligt godis som tablettaskar och köper jag en glass väljer jag en med godis i typ med såna här pops som smäller lite i munnen. Annars är jag inte så barnslig av mig.

Du startar en restaurang, vad serverar du?

– Det hade startat en italiensk restaurang med skön musik och atmosfär, inga vita dukar. Pasta och napolitansk pizza. Det ska vara bra vibe.

Jobbigaste spelaren att möta i HA?

– Det tar emot att säga, det blir Wernblom i Mora. Han är duktig men lite grisig av sig. Mycket snack och gör man någonting tillbaka på honom så får han det alltid att framstå som att han själv är guds bästa barn, han har aldrig gjort del.

Jobbigaste bortamatchen?

– Jag tycker inte att bortamatcher är så jobbiga, jag gillar bortamatcher. Jag har inget emot att resa och gillar att komma dit och lite första festen. Det är gött att komma och vinna i någon annans hemmaborg. Jag älskar när det blir grinigt på läktarna.

Säg någonting du är fullkomligt usel på?

– Jag hade sagt golf om jag inte spelat upp mig lite nu på slutet, jag är ändå ganska hyfsad på det. Men alla vattensporter är jag riktigt dålig på, alltså hemsk.

Dold talang?

– Jag är duktig på fotboll. Det stod mellan fotboll och hockey för mig, jag var nästan bättre på fotboll. än hockey men jag hade en brorsa som spelade hockey och sen så var det ett bättre kompisgäng i hockeyn så därför blev det mer naturligt. Idag är jag sjukt glad att jag valde hockeyn.

Vem är… ..den största slarvern? – Det blir Nikita på den.

...svärmorsdrömmen? – Felix Olsson tror jag, han fixar mycket hemma. Han har byggt platsbyggda garderober och ett eget vardagsrumsbord. Han är händig och jäkligt snäll.

..sämst förlorare? – Sivers, han blir riktigt gubbgrinig.

..mest morgontrött?– Det blir Heikki här, han kommer alltid in med kudden i ansiktet. Heikki behöver lite tid innan han kommer i gång, han går in på sin plats och sitter där en stund och vaknar till. Efter fem minuter ungefär vågar man gå fram och hälsa.