Äntligen! Nu är appen Istiden här – planeringsverktyget som underlättar vardagen för ishockeyklubbar: ” Har påverkat mitt arbete oerhört positivt”

7 maj 2018 13:38

Glöm pärmar, Exceldokument och mejl. Södertälje Sportklubb har tillsammans med Office IT-partner tagit fram ett digitalt verktyg som revolutionerar arbetet med schemaläggning av istider för ishockeyklubbar på ett snabbt, tryggt och enkelt sätt. Nu får andra föreningar också chansen att börja använda verktyget. Läs och se mer här!


SSK-TV: Kolla in SSK:s film om Istiden där schemaläggare, ledare, tränare och föräldrar ger sin bild av hur verktyget förenklat vardagen i en ishockeyförening, och som även visar hur det kunde se ut tidigare:

Verktyget är ett webbgränssnitt kopplat till en app som visar tränings- och matchtider, omklädningsrum och spoltider. Appen signalerar direkt när en förändring gjorts vilket ger snabb info till ledare och föräldrar samt skapar en trygghet och minskar risken för krockar eller missförstånd drastiskt.

– Det har påverkat mitt arbete oerhört positivt. När en förändring lagts in behöver man inte vara orolig för att informationen nått laget eller ej. När man åker hem på fredagen då är det en lugn helg, så var det inte tidigare, säger Lasse Hymander som är ansvarig för isschemat i föreningen.

Schemat inklusive information om omklädningsrum går också att få upp på storbildsskärmar vilket besparar vaktmästare och annan personal arbete med white board-tavlor. Systemet är lättadministrerat och kan användas var som helst för att få ut snabb information till lagen på ett tryggt och säkert sätt.

– För mig som lagledare har det underlättat betydligt när jag till exempel är bortrest. Det går att få in ny information i kalendern snabbt på vilken plats man än befinner sig. På sportlovet var jag i Los Angeles och när det kom en förändring kunde jag få ut den informationen till laget väldigt snabbt från väldigt lång distans, säger Ann Johansson, engagerad ledare och förälder i SSK.

Verktyget är dessutom kopplat direkt till Svenska ishockeyförbundets tävlingssystem TSM vilket gör att det automatiskt hämtar matcher och lägger in dessa i kalendern.

– Matchtidssättandet synkroniserar med förbundets tävlingssystem. I samma stund som matcherna publiceras dyker de upp i isschemat i Istidsappen. Det går inte att göra dubbelbokningar, vilket gör systemet väldigt tryggt och säkert och inte minst bland ledare och föräldrar uppskattar man detta oerhört, säger Lasse Hymander.

Istiden – snabbt, tryggt och enkelt!

SSK-TV: Istidens Omid Fahimi berättar kort om vad Istiden är!


Se mer detaljrika instruktionsvideor och lär känna admingränssnittet för verktyget här! (extern länk)

Är din förening intresserad av att börja använda istiden? Kontakta Omid Fahimi så får du veta mer!

E-post: [email protected]

LinkedIn: Omid Fahimi

www.officeitpartner.se

Mobil: 073 325 35 57

Tel: 08 554 246 50