NEDSLÄPP: Grossmann gör comeback mot formstarkt Pantern – ”Passar oss perfekt”

24 oktober 2017 17:56

Här hemma i Södertälje laddar vi för fullt inför #FyllTemplet på fredag. Men innan dess beger sig dock SSK till Malmö för bortamatch mot Pantern. Och då gör Nicklas Grossmann comeback.


#FyllTemplet - boka din biljett till SSK-Karlskoga på fredag här!

Lagkapten Nicklas Grossmann har missat de sex senaste matcherna på grund av en skada på underkroppen men är nu tillbaka i full träning och redo för match. Det är även Marcus Bohman som missat de två senaste matcherna på grund av sjukdom.

Sebastian Owuya har dock drabbats av en fotskada och missar matchen i Malmö. Men med J20-spelaren Henrik Malmström i laget har man ändå sju backar till spel mot Pantern.

Även forwardsidan ser bra ut där Måns Lindbäck, som dragits med en skärskada i en fot, är tillbaka och redo för spel. Frågetecken dock för Sebastian Höglund som åkt på en smäll på överkroppen.

SSK har tagit fyra segrar på de fem senaste matcherna och är rejält på gång.

– Det blir viktigt att fortsätta med energin. Det blir viktigt att vi kan gå ut och vara aktiva där nere. Vi möter ett lag som har ganska bra självförtroende efter senaste tiden, och det passar oss perfekt nu att åka ner dit, säger nye huvudtränaren Ulf Lundberg som hunnit bli varm i kläderna efter en dryg vecka i klubben.

– Ja det tycker jag. Vi gnuggar på. Det är långa arbetsdagar, som det ska vara. Hårt jobb, men det är väldigt kul, säger han till SSK-TV.

SSK-TV: Kolla in hela intervjun med Ulf Lundberg här!

En annan som trivs med hockeylivet just nu är Thom Flodqvist, som tillsammans med laget kommit igång de senaste veckorna. Hemvändaren hade det tufft i början av serien men har kommit i gång på slutet – och i fredags kom första målet.

–Absolut. Det var skönt att hänga dit den. Jag har känt mig piggare och det har känts bättre därute här de sista matcherna. Jag har haft en tung start på säsongen, men jag försöker bara att träna på hårdare och jobba på det man måste bli bättre på, säger 26-åringen.

SSK-TV: Flodqvist om formen och viktiga målet mot Almtuna!

Målvakten Alexander Sahlin som vilat på grund av en underkroppsskada den senaste tiden – och som bland annat vikarierat som tv-reporter på SSK-TV – är inte heller redo för spel ännu.

Senast backade J20:s Isak Andersson upp formstarke Sörensen – som hållit nollan två matcher i rad. Men nu har SSK i stället plockat hem utlånade målvakten Lukas Klarström från Arboga i division 1. På dagens träning var båda målvakterna med, men det lutar åt att det blir Klarström som åker med till Malmö.

SSK-TV: Kolla in hela intervjun med Lukas Klarström här!

NEDSLÄPP:

VAD: IK Pantern – SSK, omgång 12 av hockeyallsvenskan 2017/2018

VAR: Malmö Isstadion

NÄR: Onsdag 25/10 kl 19.00.

HÅLL KOLL PÅ:

Preliminärt lag mot Pantern:

Målvakter:

George Sörensen/Lukas Klarström

Backar:

Nicklas Grossmann, Jacob Spångberg, Stefan Johansson, Marcus Bohman, Jonas Liwing, Henrik Malmström, Petter Hansson.

Forwards:

Markus Persson, Fredric Weigel, Christopher Bengtsson, Victor Andersson, Lucas Carlsson, Nicklas Heinerö, Thom Flodqvist, Stefan Gråhns, Thomas Valkvae Olsen, Henrik Nyberg, Hampus Olsson, Albin Sethsson, Måns Lindbäck, Sebastian Höglund.

#FyllTemplet

Operation: #FyllTemplet - nu fyller vi Scaniarinken nästa fredag!

In och boka din biljett till SSK-Karlskoga nästa fredag 27/10 och var med och skapa säsongens hockeyfest i Templet!

KRÖNIKA: En känsla av längtan - dags för #FyllTemplet

Boka din biljett via erbjudande #FyllTemplet direkt via dessa länkar:

Boka gratis ståplatsbiljett #FyllTemplet här - först till kvarn!

Boka gratis höstlovshockey för skolungdomar här!

Boka ordinarie biljett till SSK-Karlskoga här!

Anställda på Scania och Astra Zeneca har dessutom ett "gå två för en"-erbjudande som bokas via särskilda länkar som finns i företagens interna kanaler (Kolla bland förmåner).