Förlust på bortaplan mot Karlskoga
Publicerad: 2020-10-16
Sur förlust borta mot BIK ikväll som vinner matchen med 4-0.

Vi fick sämsta möjliga start på bortaplan mot BIK tidigare ikväll. 3:58 tog det innan BIK kunde trycka dit matchens första mål, senare lyckas dem även att utöka till 2-0 i spel i numerärt överläge. Vi kommer inte riktigt till några farliga lägen men lyckas mot slutet av perioden få med oss en utvisning och inleder även den andra perioden med spel i powerplay. Dock lyckas vi inte överlista BIK utan istället är det Arvid Aronsson som blir serverad pucken direkt från utvisningsbåset och kan sätta dit pucken bakom Sahlin. Därefter drar vi på oss ytterligare utvisningar och BIK går ifrån ytterligare. Chansen att komma tillbaka till matchen i den tredje bjuds när Becker dras omkull och Lukas Vejdemo får lägga straff - som inte heller då lyckas överlista Juel i BIK-kassen. Närmare än så kom vi aldrig utan BIK kan kontrollera matchen fram till slutsignal. Värt att notera är att 16-åriga Ludvig Jansson gjorde HockeyAllsvensk debut.

BIK Karlskoga–SSK 4–0 (2–0, 2–0, 0–0)

Första perioden: 1–0 (3.58) Henrik Björklund (Alexander Leandersson, Aleksi Rekonen), 2–0 PP (14.35) Robin Carlsson (Gustaf Thorell, Aleksi Rekonen)

Andra perioden: 3–0 (1.10) Arvid Aronsson (Gustaf Thorell, Jesper Alasaari), 4–0 PP (8.29) Henrik Björklund (Gustaf Thorell, Tor Immo)

Skott: 30–26 (12–5, 12–14, 6–7)

Utvisningar: BIK 8x2 SSK 7x2

Nästa match spelas på hemmaplan nu på söndag 15:00 mot TAIF.