NEDSLÄPP! SSK-AIK

3 mars 2020 15:47

Det är dags för den sista grundseriematchen på hemmaplan och det är inga mindre än AIK som kommer på besök till Templet. Med två omgångar kvar är det full dramatik – kring alla streck i serien och vi fajtas fortfarande om femteplatsen där Västerås är tre poäng före oss.


Minsta sagt spännande till sista matchen den här säsongen och för vår del handlar det om att vi fortfarande har möjligehet att klättra i tabellen om vi skulle vinna våra matcher samtidigt som att Västerås tappar poäng. Det är en rafflande avslutning vi har framför oss.

Imorgon är det derbydags och då spelar tabellplacering mindre roll vi kan vänta oss heta känslor både på och utanför isen. En som också såg het ut i Umeå sist var Alexander Sahlin som var tillbaka mellan stolparna, målvaktstränare Calle Brattenberger var nöjd med vad han såg:

  • Han gör det bra tycker jag, han kliver fram och gör många matchavgörande räddningar för oss. Nu gäller det för honom att hålla i. Det är verkligen kul att vi har två målvaker igång som presterar. Vi har en jättebra stämning mellan Salle och Bergvik och de samarbetar mycket. Det är ett otroligt bra målvaktspar som jobbar ihop för att hela tiden bli bättre.

Imorgon vankas det alltså derby något som Nichlas Falk flaggar lite extra för:

  • Det kommer inte att bli en lätt match, det räknar vi absolut inte med. Vi väntar oss ett bra AIK och de här derbymatcherna brukar ha en förmåga att alltid leva sitt eget liv. De har bytt tränare nyligen och de har en bättre struktur så det kommer bli en tuff fajt men vi kommer ge allt. Vi går fortfarande för femteplatsen. Det ska bli en kul match, mycket att vinna för vår del!

I övrigt så var det viktiga poäng i fredags, både för tabellen men också för känslan i laget menar Dennis Bozic:

  • Det är riktigt starkt utav gruppen att gå ut och kriga så som de gör. Björklöven pressar ner oss rejält i två perioder men vi lyckas ändå hitta luft i den tredje och lyckas med att komma tillbaka i slutskedet för att sedan avgöra på straffar. Riktigt kul att få uppelva detta som lag. Det är ett bra go i hela gruppen, både bland spelare och ledare. Just nu är det bara att gasa på!

Läget i laget då? Salle får fortsatt förtroende i kassen efter vinsten senast och backparen är fortsatt intakta. Bland forward är glädjande nyheter att Sebastian Bengtsson är med i laguppställningen imorgon. Lucas Carlsson fortsatt bort pga skada. (Det betyder också att vi skjuter upp hyllningen inför matchen till slutspelet.).

Matchstart 19.00, du hittar biljetter till matchen, HÄR!