NEDSLÄPP! Inför KIK - SSK

17 november 2021 09:37

Det är dags för det första av två möten med Kristianstad den här veckan och vi inleder borta.


Kristianstad - Södertälje SK, 19:00

Med en tuff vecka i ryggen laddar vi nu om för ett dubbelmöte med Kristianstad, först ut på bortaplan.

– Vi har laddat om efter en tuff vecka. Jag tycker att energi finns i gruppen, en beslutsamhet om att vi ska vända det här tillsammans. Vi jobbar stenhårt på att vända detta, säger Bemström.

Vad tar man med sig från lördagens fight?

– Matchen i lördags statar ju bekant precis så som vi inte vill men vi lyckas ändå få 1-1 hyfsat fort och jag tycker att vi hanterar det på ett bra sätt. Det är en jämn hockeymatch men en del farliga chanser. När de sen gör 2-1 så orkar vi helt enkelt inte. Det finns mycket tid kvar men i det läget vi befinner oss i med så många förluster på raken så blir det inte bra. Det är något som vi måste hantera bättre. Det är det enkla som inte funkar, det är enkla uppspel och passningar som inte sitter där de ska. Situationen vi befinner oss i spelar givetvis roll. Vi hanterar det ändå hyfsat bra och skapar målchanser. Vi matchar laget hårt under hela matchen men får inte den utdelning vi vill ha, forstätter han.

Vad är det då vi kommer behöva förändra i vårt sätt att spela?

– Någonstans handlar det om att göra rätt saker över tid, vi tjatar om det men det är viktigt. Det handlar om att gå back to basic. Det finns många grejer som man tycker man ska göra bättre just nu men det handlar för oss att fokusera på grunderna och hitta tillbaka till en trygghet i vårt spel, både i spelet med och utan puck. Skapa en tro på det vi gör, säger Bozic.

Nu väntar dubbla möten med Kristianstad.

– Ja det är tuffa matcher som väntar, det är en jämn liga och Kristianstad kommer med nio raka matcher med poäng vilket såklart ger dem självförtroende. Det är klart vi har scouting på det andra laget men fokus är på vår prestation. Varje dag och varje byte, då händer det bra saker till slut, säger Bozic.

Hur hittar man tillbaka till ett självförtroende ute på isen igen?

– Självförtroende hur får man det? Man gör saker rätt över tid och får en bra självkänsla över tid. Gör man det så vinner man också hockeymatcher, men då behöver man underkasta sig det hårda jobbet. Vi kan inte fuska i defensiven. Vi behöver ta oss in framför mål och skapa situationer som blir farliga, ta sig till de heta ytorna samtidigt som vi måste försvara dem i vår zon. Därifrån kan man få självförtroende och puckar börjar studsa rätt, säger Bemström.

Ett gäng spelare tillbaka i laguppställningen ikväll.

– Felix, Albert och Borvik tillbaka i spel ikväll vilket känns väldigt kul. De kommer in med ny frisk energi som spiller över på resten av gruppen. Det är bra energi som kommer in och vi känner att de kan hjälpa varsin femma. Borvik och Albert kommer från landslagsuppdrag och har fått spela mycket och vi hoppas att de tar med sig den känslan in i kvällens match. I övrigt saknar vi Andreas Hjelm på backen som närmar sig en comeback men som inte kommer spela ikväll, avslutar Bemström.

Info från sportchefen gällande Kristianstadmatcherna.

– Vi har tagit ut det lag vi tror ha bäst möjlighet att göra två bra matcher mot Kristianstad den här veckan. Vi vill se mer av våra ledande spelare i laget och i spel fem mot fem, därav är inte Colin Smith och Tobias Lindberg uttagna till dessa matcher. Vi jobbar fortsatt hårt för att förstärka laget, säger Mikael Samuelsson.