Studio med tränarduon och flera spännande nyförvärv!

12 maj 2022 09:26

Ikväll 17:15 snackar vi upp säsongen tillsammans med tränarna Sarah Åberg och Robban Johansson. Dessutom har vi ytterligare meriterade namn att addera till den kommande truppen.


Alba Gonzalo - Nyförvärv!

Alba har fem SDHL-säsonger i bagaget och vet vad som krävs för att spela på den nivån. Kommer in och bidrar med erfarenhet och kommer sprida glädje i laget, säger Robban Johansson.

Alba om varför det blev SSK:

– Jag fick direkt en bra känsla av laget och klubben. Jag gillar när föreningar jobbar med jämställdheten kring herr och dam och det känns som att SSK jobbar hårt med de frågorna. Mina förväntningar på kommande säsong är att jag ska försöka hjälpa laget mot SDHL. Jag skulle beskriva mig själv som en hårt arbetande spelare med mycket energi. Jag vet vad som krävs och vill sprida den kunskapen vidare till mina lagkamrater för att vi ska kunna vara med och utmana. Jag ser verkligen framemot säsongen i SSK.

Esther De Jong - Nyförvärv!

Esther kommer med internationell erfarenhet och senast från två SDHL-säsonger och vill nu fortsätta utvecklas i SSK. Kommer bidra med tyngd och hårt jobb.

– Först och främst känns SSK som rätt klubb för mig för att fortsätta utvecklas. Målsättningarna inför kommande säsong är helt klart att vi ska vara med och utmana i toppen. Jag är en positiv människa som verkligen brinner för ishockeyn. Jag vill bli bättre och se mina lagkamrater utvecklas, säger Ester.

Laura Leitner - Nyförvärv!

Laura är en ung spännande back från Österrike, hon är redan med och fightas om en plats i österrikiska damlandslaget. Laura har ett bra spelsinne och löser situationerna ute på isen med ett stort lugn, bra första pass och tävlar i alla moment. Riktigt kul att hon väljer vår fortsatta resa för sin utveckling. Har senaste säsongen kombinerat spel med u-lag och spel i EWHL hemma i Österrike. Kontraktet är skrivet 1+1år, säger tränare Robban Johansson.

Laura om beslutet att skriva på för SSK:

– Bra första intryck av klubben, alla har varit väldigt vänliga och hjälpsamma och jag är glad att jag ska få vara en del av det. Jag vill fortsätta utvecklas för att bli en bättre hockeyspelare och för att vi som lag ska bli så bra som möjligt. Jag är en lagspelare som alltid kommer ge 100%.

Amanda Ingström - förlängning!

Amanda är en back som tävlar i alla moment och ger alltid allt för laget. Hon kommer bidra med rutin och erfarenhet. Kul att Amanda vill fortsätta vara en del av vår fortsatta resa uppåt, säger Robban Johansson.