SSK-TV: Bergs första visade vägen för SSK mot Modo – kolla in Studio SSK med analyser och intervjuer här: "SSK kunde ha avgjort tidigare"
Publicerad: 2019-01-04
David Berg gjorde sitt första mål i SSK-tröjan, Alexander Sahlin gjorde en jätteräddning och Marcus Fagerudd avgjorde i boxplay. Publiken i Scaniarinken bjöds på en härlig hockeyfredag och SSK bärgade tre viktiga poäng efter 3-2 mot Modo.

Välkomna på nästa hemmamatch SSK-Oskarshamn nu på onsdag 9/1 - boka biljett online här!

Kolla in Studio SSK:s direksända eftersnack med analyser och intervjuer efter matchen här!

Det var hög stämning i arenan med välbesökt uppvärmning i Rinkside bar när pucken släpptes i årets första match 2019. Hockeyfredag rådde och många hade hittat till Scaniarinken för att stötta SSK mot en ny seger.

Bäst i Scaniarinken de första minuterna var också publiken som bjöd på en härlig inramning. Men efter 4.50 sänkte Modo stämningen något genom att göra 1-0 genom Victor Berglund som fick in en puck bakom en skymd Alexander Sahlin i SSK-kassen.

SSK var nära att kvittera kort därpå när Lindsay Sparks passade Emil Bejmo som hittade Hugo Gustafsson i mitten som dock hakades upp av Modo-back som visades ut. SSK lyckades dock inte utnyttja överläget även om Sebastian Dyk hade ett par farliga skott på Linus Lundin i Modo-kassen.

Jätteräddning av Sahlin

I elfte minuten skulle i stället kvitteringen komma i spel fem mot fem. Sebastian Dyk och Nicolai Meyer kom i en två mot en-situation men lyckades inte få in pucken. Då dök tryout-backen David Berg upp och tryckte in returen med en bestämd backhand.

Modo vara sedan nära att ta ledningen i powerplay i slutminuterna av första. En Modoit fick öppet mål från två meters håll men Alexander Sahlin lyckades slänga sig och få stopp på pucken på något märkligt sätt, med stora ovationer från publiken efteråt.

Andra perioden var bara 40 sekunder gammal när SSK tog ledningen. Och detta genom ett berövat recept. Sebastian Dyk på vänsterkanten hittade över till Nicolai Meyer på vänsterkanten som ganska enkelt kunde skjuta 2-1 bakom en överspelad Linus Lundin.

SSK fortsatte ligga på och hemmalaget fick även med sig flera powerplay under första halvan av perioden, men dock utan att lyckas få in pucken.

SSK gjorde en bra andra period rakt igenom och hade bud på 3-1 flera gånger om. Bland annat fick Ahlén ett friläge men skottet gick över. Ställningen var alltjämt 2-1 inför den tredje perioden även om hemmalaget vann dock skotten i mittperioden med klara 12-4.

Fagerudd gav SSK ledningen i boxplay

I tredje perioden inledde Modo bäst och vaskade fram ett powerplay. SSK fick dock farligaste chansen när Måns Lindbäck kontrade och spelade fram Stefan Johansson som var nära att göra 3-1. Men i stället kunde Victor Berglund göra sitt andra mål för matchen just när SSK blev fulltaligt och matchen var utjämnad.

Strax därpå var Måns Lindbäck nära att ge SSK ledningen åter men hans skott tog klockrent i ribban och ut.

SSK åkte sedan på ännu en utvisning och Modo hade vittring på mål. Men då snodde SSK pucken igen i form av Emil Bejmmo som kontrade och droppade pucken till Marcus Fagerudd som krutade in 3-2 och firade vilt med publiken.

SSK spelade därefter stabilt bakåt men i slutminuten tog Modo ut målvakten och fick tryck på hemmalaget. Men SSK höll ut och tog ännu en trepoängare i Scaniarinken.

MATCHFAKTA: SSK-Modo

Slutresultat: 3-2 (1-1, 1-0, 1-1)

Målskyttar: 0-1 Victor Berglund (Enström), 1-1 David Berg (Dyk, Meyer), 2-1 Nicolai Meyer (Dyk, Liljewall), 2-2 Victor Berglund (Enström), 3-2 Marcus Fagerudd (Gustafsson, Bejmo)

Skottstatistik: 37-23

Utvisningsminuter: 10-14

Publiksiffra: 3 595

50/50-vinnare: 86 916 Summa: 6 000 kr