Skön seger mot Tingsryd med 3-1
Publicerad: 2021-02-24
Vi kopplade ett lite stadigare grepp om fjärdeplatsen ikväll när vi besegrade Tingsryd med 3-1 hemma i Templet. Bengtsson tillbaka i spel efter skadefrånvaro syntes inte nämnvärt utan han hittade nätet redan i den första perioden.

Gårdagens seger innebar fortsatt avstånd ner till lagen som jagar oss och ikväll väntade just ett av dem, Tingsryd som inför matchen var sex poäng efter oss i tabellen. Med på isen ikväll var Christopher Bengtsson som missat spel ett antal veckor pga skada och i målet var det återigen Rynnäs mellan stolparna.

Vi kommer ut starkt i den första perioden och det är ingen mindre än comebackande Bengtsson som delikat sätter dit 1-0 i matchen. Vi kontrollerar spelet och har chanser till att göra 2-0 också, men får inte riktigt till det. Ledning med uddamålet inför den andra perioden. I den andra är det Tingsryd som sätter högts fart och pressar oss hårt. Istället reder vi ut en pressad situation och Alexander Falk spelar loss en stressad situation till ett läge som Lucas Carlsson förvaltar på bästa sätt genom att utöka till 2-0. Tingsryd går däremot inte ner i tempo utan kör på och vi drar på oss en utvisning som resulterar i ett reduceringsmål från gästerna och 2-1 på resultattavlan. Vi drar på oss ytterligare utvisning med minuterna kvar att spela av perioden och ska vara nöjda med att mellanakten slutar 1-1.

Ledning med 2-1 inför den sista perioden med två mot ett. Ingen ledning att luta sig mot direkt. Och SSK kommer ut starkare än i den andra perioden. Det skapas en del lägen åt båda hållen och vi får med oss periodens första powerplay men lyckas inte förvalta det helt utan det fortsätter vara en jämn kamp ute på banan. Jussi är stabil i mål och står för några riktigt matchavgörande räddningar som håller oss kvar i ledning. Blomstrand får tag i pucken med minuten kvar och prickskjuter från egen zon i öppen kasse.

– Jätteskönt, viktiga poäng. Vi har två starka laginsatser även om vi har lite skaiga andraperioder, idag kommer vi ut bättre i tredje och lyckas stänga matchen. Bra för gruppen, säger Bozic.

– Vi satte in Nick tillsammans med Lucke och Bengtsson. Vi kände nånstans att Bengan och Lucas hade bra fart och vi försökte få med Nick där och jag tycker att de skötte sig helt okej. Då fick vi en kedja med Davidsson, Blomberg och Alba och de är tunga att möta. De gjorde det jättebra, låg på ofta många gånger i anfallszon. Det såg till att döda mycket tid vilket det handlar om i tredje perioden när vi väl har ledningen. Sen så ska vi försöka ta de chanserna vi får men det blev inte särskilt mycket utan mer ställningskrig i tredje, konstaterar Falk.

Nästa match spelas hemma på söndag 17:30 mot serieledarna Timrå.