SSK värvar målvakt från Hockeyettans succélag – landslagsmeriterade Fredrik Bergvik ansluter: "Känns jätteroligt. En fin arena och en anrik klubb"
Publicerad: 2019-04-23
Nu har SSK hittat Alexander Sahlins målvaktspartner för nästa säsong. 24-årige Fredrik Bergvik som senast stod för en mycket bra säsong i Tranås i Hockeyettan har skrivit på för klubben.

Fredrik Bergvik är en Stockholmskille som är fostrad i Huddinge och Djurgården, men som sedan flyttade till Göteborg och gjorde junioråren i Frölunda.

Som senior har han spelat några hockeyallsvenska matcher som utlånad till Mora, men har de senaste säsongerna spelat i Hanhals och Tranås i Hockeyettan – där det senaste säsongen blev succé i Tranås som kvalade till Hockeyallsvenskan men slutade fyra i kvalserien. Nu tar 24-åringen klivet till Hockeyallsvenskan och till Södertälje Sportklubb.

– Det känns jätteroligt. Fantastiskt! Jag har ju spelat i Scaniarinken många gånger som ung och det är en fin arena och en anrik klubb. Det känns som ett naturligt steg att ta efter att jag haft ett par bra säsonger i division 1 och jag tror att jag kan utvecklas bra i SSK, säger Fredrik Bergvik själv.

Den 187 cm långe och 84 kg tunge målvakten har spelat i juniorlandslagen och är draftad av NHL-klubben San Jose Sharks.

– Jag har snabba fötter och är mentalt stark. Man vet vad man får av mig, säger Bergvik som har förväntningarna klara för sig inför säsongen.

– Jag vill ta stora kliv och bidra till en bra tabellplacering för laget.

Tränarstaben har bra koll på Bergvik som passerat ungdoms- och juniorlandslagen under Ulf Lundbergs tid på förbundet.

– Fredrik är en välskolad målvakt som har samlat erfarenheter från såväl juniorlandslagsspel som division 1-spel. Den seriösa inställningen och tävlingsinstinkten är utmärkande för honom, säger huvudtränare Ulf Lundberg.

Kontraktet gäller över en säsong.

Mer fakta om Fredrik Bergvik här!

Kommunikationsansvarig, Södertälje SK Fredrik Gustavell