SSK förlänger med Owuya och Olsson

1 september 2017 21:19

De båda try out-spelarna Sebastian Owuya och Hampus Olsson får båda stanna i SSK säsongen ut efter goda insatser under försäsongen.


25-åriga backen Sebastian Owuya har imponerat med ett stabilt backspel i egen zon och även bidragit med flera assistpoäng framåt.

– Han har visat att han med sina starka defensiva kvaliteter med stor räckvidd och styrka i det fysiska man mot man-spelet samt sin fina speluppfattning kan bli en stor tillgång till oss, säger SSK:s huvudtränare Mats Waltin.

Owuya själv var såklart glad över beskedet, som han och Olsson fick direkt efter Leksandsmatchen.

– Det är kul. Det har känts bra men jag har lärt mig att inte ha några förväntningar eller ta något för givet, säger han till hemsidan.

Den 192 cm långe och 91 kilo tunge backen nöjer sig dock inte med kontrakt och att få spela med SSK säsongen ut. Ambitionerna är högre än så.

– Jag vill ju att det ska gå bra och att jag hjälper laget. Det är klart att det är kul att få vara med och spela, men jag vill inte bara spela. Jag vill ju tillföra något till laget och se till att det går bättre än förra året, säger Owuya.

Kolla in SSK-TV:s intervju med Sebastian Owuya här! (OBS! Spelades in före beskedet om kontraktsförlängning)

Även 22-årige powerforwarden Hampus Olsson, som älskar att vara jobbig för motståndarbackarna, kontrakteras säsongen ut.

– En mycket hårt arbetande kraftfull forward som också kan delta i det kreativa spelet samt har ett bra skott. Detta sammantaget gör att vi ser fram emot att få in Hampus i gänget definitivt, säger Mats Waltin.

När hemsidan når Hampus Olsson i bussen på väg hem från Leksand är det en nöjd skåning som firar sin första assistpoäng utöver kontraktet.

– Det känns sjukt kul. Jag har hela tiden gått in för att det ska gå vägen, annars är det ju ingen mening att försöka ens, men det var ju nervöst när man skulle in och få beskedet, säger Olsson som nu ser fram emot en säsong med SSK i Hockeyallsvenksan.

– Jättekul att få vara med på den här resan. Det är ett roligt lag och en jättebra grupp.

Kolla in SSK-TV:s intervju med Hampus Olsson här! (OBS! Spelades in före beskedet om kontraktsförlängning)

Sedan tidigare har den tredje tryout-spelaren Sebastian Manberg fått sin provspelstid förlängd en bit in i september på grund av att han missade inledningen av försäsongen efter en skada.