Viktig information gällande vaccinationsbevis

1 december 2021 18:03

Regeringen har fattat beslut om att vaccinationsbevis kan användas som smittskyddsåtgärd vid offentliga tillställningar och allmänna sammankomster som äger rum inomhus och samlar fler än 100 personer.


För Södertälje Sportklubb innebär beslutet att vaccinationsbevis gäller vid besök i Scaniarinken från och med idag 1 december. Nästa hemmamatch i HockeyAllsvenskan spelas fredag 3 december då Västervik kommer på besök. För att kunna fortsätta ha möjlighet till att släppa in publik vid matcher innebär det att vi som arrangör av en offentlig tillställning som avser att släppa in fler besökare än 100 stycken behöver kontrollera vaccinationsbevis på alla besökare.

Viktig information till dig som ska besöka Scaniarinken

Endast EU:s digitala Covid-19 bevis är godkänt. För att kontrollera vilka länder som är uppkopplade mot den listan, klicka här. Testbevis eller tillfriskningsbevis gäller ej som vaccinationsbevis. Fullvaccinerad är man om man har tagit 2 av 2 doser eller 1 av 1 om det Jansens vaccin. Samt att 14 dagar har passerat från det att sista dosen tagits tills att arrangemanget besöks.

Samtliga besökare behöver uppvisa vaccinationsbevis samt giltig legitimation (se undantag nedan) vid kontroll utanför arenan. Kontroll av vaccinationsbevis sker utanför arenan, efter godkänd kontroll är du välkommen att uppvisa din biljett inne i entrén. Vaccinationsbeviset kan uppvisas digitalt samt i pappersformat. Klicka här för att hämta ditt vaccinationsbevis. Svar på vanliga frågor om covidbevis, klicka här.

Tänk på att komma till arenan i god tid, vi öppnar 1,5h innan matchstart. Vänligen lyssna och följ personalens anvisningar. Vi bjuder på glögg och pepparkakor medan du väntar på din tur. Väl inne i arenan kan du röra dig precis som tidigare.

Frågor?

Har du frågor gällande dina biljetter till någon av våra kommande hemmamatcher? Maila till [email protected] så hjälper vi dig så fort vi kan.

Undantag för vaccinationsbevis

Vaccinationsbevis gäller inte för personer under 18 år. Du som är under 18 år kan gå på hockey i Scaniarinken utan att uppvisa vaccinationsbevis. Du behöver dock uppvisa giltig legitimation för att personal på plats ska kunna säkerställa din ålder.

Kravet på vaccinationsbevis gäller inte för personer som av medicinska skäl inte bör vaccinera sig mot sjukdomen Covid-19. Med medicinska skäl avses kontraindikationer mot vaccinering mot sjukdomen Covid-19. Dock så måste ett läkarintyg uppvisas som styrker att personen i fråga inte bör vaccinera sig mot sjukdomen Covid-19.

Spelare, ledare, domare, media samt all ackrediterad personal kopplad till matchen omfattas ej av kravet på vaccinationsbevis.