Skön bortaseger med 0-6!
Publicerad: 2020-10-11
Press inför dagens match att bryta den negativa trenden och kanske få igång målskyttet ordentligt. Båda önskningarna infriade sig med råge och matchen slutade till sist hela 0-6 och Filip Gustavsson fick hålla sin första nolla i SSK-tröjan.

Efter en lite tyngre vecka med förlust hemma mot Almtuna och strafförlust i fredags borta mot Västervik var det läge att studsa tillbaka. Det kan man säga att laget gjorde också - ordentligt.

Filip Gustavsson fick en ny chans i målet efter att ha stått sin första match i onsdags, idag spikade han igen totalt och släppte inte en enda puck bakom sig. Värt att notera är ju att Alexander Sahlin endast släppte en puck bakom sig i fredags (plus en puck under straffläggningen). Vi har två målvakter i fin form just nu.

Vi tar egenligen kommandot direkt i dagens match och jobbar oss närmre och närmre ett mål och det ska ta drygt 10 minuter innan förre KIK-spelaren Anton Heikkinen gör 0-1 på sina gamla lagkamrater. Det blir även slutresultatet efter den första perioden.

Vi har haft svårt med målskyttet under inledningen av säsongen men ikväll lossnade det rejält. Evan Bouchard fortsätter på inslagen väg och gör matchens andra mål från backplats, innan det har blivit dags för Nick Olesen att äntligen hitta nätet i powerplay. 0-3 var resultatet efter två spelade perioder.

I den tredje spelar vi fortsatt kontrolletat även om KIK kastar om i kedjorna och går hårt för att spräcka nollan och komma in i matchen - NHL och SHL-meriterade Joel Kellman var en av de som stod för farliga målchanser men mer än nära var aldrig KIK. Istället är det Emil Aronsson efter passning från Jacob Dahlström kan sätta 0-4. Minuter efter är det Samuel Fagemo som snor pucken och sticker offensivt mot KIK-kassen, med en riktigt kylig drop-pass släpper han pucken mot Nick Olesen som gör 0-5 och sitt andra för dagen. Det roliga tar dock inte slut där utan även Ludwig Blomstrand ska hitta nätet denna eftermiddag innan tiden rinner ut och slutresultatet blir 0-6.

Glädjande besked inför kommande vecka och 4 av 6 poäng denna helg!

Kristianstad – Södertälje 0–6 (0–1, 0–2, 0–3)

Första perioden: 0-1 Anton Heikkinen (Carl Becker, Lukas Vejdemo).

Andra perioden: 0–2 Evan Bouchard Hjelm (Ludwig Blomstrand, Måns Lindbäck), 0-3 Nick Olesen (Samuel Fagemo, Rasmus Kahilainen).

Tredje perioden: 0-4 Emil Aronsson (Jacob Dahlström, Oscar von Sivers), 0-5 Nick Olesen (Samuel Fagemo, Rasmus Kahilainen), 0-6 Ludwig Blomstrand (Måns Lindbäck).

Skott: 30–33

Utvisningar KIK: 3x2 SSK: 3x2