SSK-TV: SSK besegrade serieledarna Oskarhamn och tog tredje raka hemmasegen - kolla in Studio SSK med analyser och intervjuer här!
Publicerad: 2019-01-09
Det blev en spännande tillställning när serieledarna Oskarshamn kom på besök i Scaniarinken på onsdagen. Efter en dramatisk slutperiod kunde dock SSK bärga tredje raka hemmasegern. Detta efter att Liljewall och Meyer gjort två mål var och fastställt slutresultatet till 4-2.

Välkomna på nästa hemmamatch onsdag 16 januari då SSK tar emot Björklöven - boka biljett online här!

Kolla in eftersnack och spelarintervjuer i Studio SSK här direkt efter matchen!

SSK kom till spel med i stort sett samma lag som senast mot Vita Hästen i söndags men med skillnaderna att Sahlin var tillbaka i kassen och unge Lucas Feuk fick chansen från start i kedjan med Hugo Gustafsson och Lindsay Sparks.

SSK var dock inte riktigt med i matchen från start. Oskarshamn som hade spelet och efter fem minuters spel tog Ulf Lundberg timeout. Spelet jämnade därefter ut sig och båda lagen skapade chanser utan att få till de rätta avsluten. SSK fick även chansen i powerplay i mitten av perioden när Dyk interferades, men laget lyckades inte utnyttja det numerära överläget.

I sextonde minuten fick man dock chansen med en man mer ännu en gång och då kom 1-0 till hemmalaget. Christopher Liljewall höll sig framme och slog in en retur efter sedvanlig press från Dyk och Meyer.

Oskarshamn fick sedan avsluta de sista två minuterna av perioden i powerplay men SSk kunde hålla ut och gått till periodvila i ledning.

IKO-kvitterade i slutet av andra

I andra periodens inledning fick bortalaget ännu ett powerplay men inte heller denna gång resulterade det i mål. I stället kunde SSK kontra när man blev fulltaligt och fick ett fint läge att utöka ledningen men skottet gick utanför.

SSK fick också chansen i powerplay i perioden men fick inte in pucken. I övrigt böljade spelet fram och tillbaka i en ganska jämn andra period – där Oskarhamn dock skulle kvittera i slutet. Efter en tilltrasslad situation vid SSK:s blålinje kom IKO två mot en och Philip Engsund kunde sätta kvitteringspucken bakom Sahlin med dryga minuten kvar av andra perioden.

Meyer gav SSK ledningen

1-1 inför tredje akten och inledningen av tredje blev också lite av ett ställningskrig där inget av laget ville bjuda på en millimeter. Oskarshamn hade mest puck de första minuterna men SSk tog över mer och mer mot mitten av perioden. Känslan var att ett misstag slutligen skulle bryta dödläget.

Och det kom i form av en farlig passning på blå av Oskarshamn. Nicolai Meyer snappade upp pucken, skrinnade sig fri och skickade in ledningsmålet 2-1 bakom Rifalk i IKO-kassen.

Med fem min kvar av perioden lyckades dock Oskarshamn kvittera genom Joakim Hillding som efter en tilltrasslad situation fick pucken på bladet och kunde skjuta in kvitteringen.

Men SSK reste sig igen, kämpade till sig ett powerplay och satte in förstafemman. Då klev Nicolai Meyer in och sköt sitt andra mål för kvällen och SSK var i ledningen igen.

Oskarshamn fick chansen i slutet när Emil Bejmo fick matchstraff för tackling i ryggen. I spel sex mot fyra kunde dock Christopher Liljewall skicka in 4-2 i öppen kasse och SSK besegrade serieledarna och tog tredje raka hemmasegern.

MATCHFAKTA: SSK-Oskarshamn

Slutresultat: 4-2 (1-0, 0-1, 1-0)

Målskyttar: 1-0 Christopher Liljewall (Dyk, Meyer), 1-1 Philip Engsund (Engström, Piispanen), 2-1 Nicolai Meyer, 2-2 Joakim Hillding (Nilsson, Heinerö), 3-2 Nicolai Meyer (Liljewall, Dyk), 4-2 Christopher Liljewall (Carlsson, Andersson)

Skottstatistik: 26-34

Utvisningsminuter: 29-8

Publiksiffra: 2 532

50/50-lotteriet: 87 898 summa: 6720 kr