Brett Pollock klar för spel i SSK

13 augusti 2021 09:31

25-åriga forwarden Brett Pollock är näst på tur att ansluta till herrlaget. Han kommer närmast från spel i tyska DEL och ansluter till resten av truppen i början på nästa vecka.

– Vi får in en spelare som kommer göra skillnad, säger tränare Jörgen Bemström.


Nästa forward in i truppen är Brett Pollock. Kanadensaren spelade förra säsongen i tyska DEL och har dessförinnan erfarenhet av att spela i bland annat AHL. Brett landar i Sverige på måndag och ansluter till resten av laget på tisdag. Kontraktet är skrivet över säsongen 21/22.

– Brett är forward är från Alberta Canada som vi kikat på en hel del. Har storleken med sig vilket vi gillar men två andra bra egenskaper jag tycker han besitter är att han har bra händer med bra spelförståelse, säger sportchef Mikael Samuelsson.

– Jag tycker att vi har scoutat honom bra, sett ganska många matcher som han spelat. Det är en spelare som kommer göra skillnad i spelet för oss. Det är en duktig puckbärare, han är bra på att transportera puck och sätta medspelare i bra positioner på planen. Den är en playmaker med en ganska stor storlek (191 cm) som kan göra andra spelare runtomkring en bättre, säger tränare Jörgen Bemström.