Supporterklubben begär möte med SSK i öppet brev

10 december 2018 20:13

Supporterklubben har i dag skickat ett öppet brev till SSK där man begär ett öppet möte med ledningen för föreningen. Samtidigt meddelar Supporterklubben att man har fullt förtroende för tränare och övriga klubben samt uppmanar supportrar att tänka på vad man t ex skriver på sociala medier. SSK är positiva till dialogen och kommer svara på brevet så snart som möjligt. Brevet finns att läsa i sin helhet här!


Supporterklubbens öppna brev till SSK:

Besvikelsen efter dagens match är kolossal och vi i Supporterklubben har efter idag insett att något måste ske. Vi står inte bakom folks uttalanden om att sparka varken spelare, tränare eller ledning men vi tycker som er alla andra att situationen vi befinner oss i är helt ohållbar!

Situationen är ohållbar för såväl oss supportrar som den är för spelare och ledare i klubben.

Vi förstår att folk är besvikna vi har också full respekt för att folk inte är nöjda med det som sker just nu, dock har vi också full förståelse för att vissa glåpord, kommentarer i sociala medier och buandet på läktaren träffar spelarnas känsliga punkter, vilket emellanåt troligtvis leder till att det blir svårt att hålla sig motiverad!

Ja, dom har själva valt att bli hockeyspelare, i och med det valet så kommer man få läsa om sig i dom offentliga rummen men som situationen ser ut just nu bedömer vi den som helt ohållbar för alla inblandade, även vi supportrar är inräknade i den ohållbara situationen!

Supporterklubben kommer därför kräva att Södertälje Sportklubb kallar till ett öppet möte där alla är välkomna att närvara för att ställa sina frågor och lyfta sina synpunkter för klubben. Vi kommer kräva att detta möte äger rum snarast möjligast!

Supporterklubben kommer lämna in ett önskemål om att ha Mats Pernhem (klubbdirektör), Andreas Appelgren (sportrådet), Ulf Lundberg (huvudtränare), Niklas Grossman (lagkapten) samt en representant från styrelsen närvarande på detta möte.

Vår tanke med detta möte är att folk ska få en chans att vädra sina frågor och synpunkter direkt till klubben och dess personal som berörs och/eller står som ansvarig för att svara på dessa frågor. Vi anser också att detta är något som förhoppningsvis kommer öka förståelsen för hur klubben jobbar framåt i detta tuffa läge man befinner sig i.

Vi tycker också att det på sikt kommer stärka klubben att låta supportrarna öppet få ställa alla sina frågor och få dom besvarade på plats istället för att det ska uppstå en massa spekulationer och ryktesspridningar i diverse sociala medier!

Vi vill också passa på att uppmana er alla supportrar att tänka en gång extra innan ni postar era inlägg och kommentarer i diverse sociala medier! Självklart ska vi vara kritiska och bry oss om klubben men det får inte, i någon situation övergå till påhopp på enskilda individer.

Spelarna och ledarna i denna klubb är trots allt människor som föddes med känslor, precis som oss supportrar!

Med det menar vi inte att ni inte ska ha rätt till eran åsikt men tänk på att vara sakliga i era kommentarer samt ta en funderare på hur ni själva skulle må av att läsa vissa saker om er som enskilda individer.

Var och en ansvarar själva för sina ageranden, det gäller i alla situationer!

Den dagen vi supportrar slutar att bry oss, den dagen kommer klubben gå i graven så vi tycker det är bra att det kommer fram synpunkter och dylikt men emellanåt så blir det en väldigt hård ton mot enskilda individer och detta är något vi alltid kommer ta längsta möjliga avstånd ifrån!

Ulf Lundberg och övriga i klubben har Supporterklubbens fortsatt fulla förtroende för att dom vet vad dom gör och att dom gör sitt yttersta för att vända på detta skepp!_

Tillsammans är vi starka, glöm aldrig det!

Med vänliga hälsningar Supporterklubben styrelse

Välkomna på fredagshockey med AW i Scaniarinken 14/12, SSK-Karlskrona. Köp biljett här!