Formstarkt SSK tar sig an Almtuna: ”Ska bli en rolig batalj”

19 oktober 2017 16:18

NEDSLÄPP: SSK med tre segrar på de fyra senaste matcherna åker till Uppsala för bortamatch mot Almtuna på fredagskvällen. Juniorerna Henrik Malmström, Albin Sethsson och Isak Andersson får fortsatt förtroende.


NÄSTA HEMMAMATCH: SSK-Karlskoga fre 27/10 - köp biljett här!

SSK ser ut att fortsätta med ungefär samma lag som senast mot Västervik i fredagens match. Alexander Sahlin villar veckan ut på grund av en mindre underkroppsskada. Unge J20-målvakten Isak Andersson går in som backup bakom danske landslagsmålvakten George Sörensen som storspelat senaste tiden och som nollade Västervik på onsdagen.

– Det är jättekul med juniorerna. De jobbar hårt varje dag, de jobbar smart varje dag. Det är bra utbildade spelare i grunden och jättefina individer. Det gäller bara för dem att fortsätta jobba hårt och smart så blir det bra det där, säger Dennis Bozic som efter en turbulent vecka börjar vänja sig vid sin nya position som assisterande tränare i a-laget.

– Det är roligt. Man får göra det man vill göra varje dag, och vi har en bra känsla i gruppen, säger 27-åringen som lyftes upp till a-laget i samband med att Mats Waltin entledigades i början av förra veckan.

SSK har som sagt visat fin form på sistone – men det har även Almtuna som ligger på en andraplats i tabellen.

– Det är en tuff utmaning. Självklart. De har spelat bra, de har gjort det bra hittills. Men vi väljer att fokusera på våran uppgift, spela vårat spel med hög aktivitet och bra frejd. Det ska bli en rolig batalj, säger Bozic.

Kolla in SSK-TV:s intervju med Dennis Bozic här!

Marcus Bohman har varit sjuk i veckan och missade senaste matchen mot Västervik och det är oklart om han är spelklar till fredagens match. Däremot tränade Måns Lindbäck för fullt på torsdagen efter sin skärskada på foten och kommer finnas tillgänglig till fredagens match.

Lagkaptenen Nicklas Grossmann rehabiliterar en underkroppsskada och är inte redo för spel ännu. En som fått speltid i och med Grossmanns frånvaro är 19-årige Henrik Malmström som kommit in och gjort väldigt bra insatser på slutet.

– Det har känts bra, men det har varit lite annorlunda spel än jag varit van vid. Men det har funkat bra och jag tycker det har varit bättre på slutet, säger den storväxte backen.

Kolla in SSK-TV:s intervju med Henrik Malmström här!

NEDSLÄPP:

VAD: Almtuna-SSK, Hockeyallsvenskan omgång 11

VAR: Gränby ishall, Uppsala

NÄR: 19.00 fredag 20/10

HÅLL KOLL PÅ: Markus Persson gjorde comeback efter sjukdom i onsdags mot Västervik – och nätade direkt. I veckan har han även gått ut i lokalpressen och lovat 30-40 poäng. Fortsätter målskyttet mot Almtuna?

SE ÄVEN: Höjdpunkter SSK-Västervik - kolla in målen här!

SE ÄVEN: Comebackspelarna ordnade ny seger - "Bra krigarinsats"

SE ÄVEN: Sörensen om segern, nollan och hur laget är på gång

KRÖNIKA: Ursäkta röran vi bygger om - men Södertälje ÄR på gång!

SE ÄVEN: Succé för J20 - full pott tre dagar i rad

KRÖNIKA: Vi har lidit nog - dags att hitta vinnarvägen

Missa inga nyheter - ladda ner SSK:s officiella app!

  • Ladda ner SSK-appen till din Iphone här.
  • Ladda ner SSK-appen till din androidtelefon här

Häng med i SSK-snacket - följ SSK på sociala medier!

NÄSTA HEMMAMATCH: SSK-Karlskoga fre 27/10 - köp biljett här!