Ny vinst mot Hammarby

9 januari 2022 20:10

Det blev en blytung seger för damerna på söndagskvällen.


Hammarby kommer ut starkt i första perioden. Dom forcheckar hårt och spenderar mycket tid i vår zon. Vi håller dock Bajen på utsidan och de avslut som kommer tar en säker Emma Nichols hand om. SSK kontrar och det är på en sådan som Julija Blazinsek gör 0-1. Inte rättvist men tur förtjänar man.

I andra perioden jämnar vi ut spelet och får stundtals bra tryck i Hammarbys zon. På en kontring gör Pia Pren 0-2. Hon fintar bort duktiga Linnea Holterud som ändå får dit benskyddet men Pia kan iskallt lyfta in returen.

Tredje perioden fortsätter i ett högt tempo. Emma fortsätter ta allt när Hammarby trycker på ännu hårdare. Med 4 min kvar lyckas till slut Hammarbys nyförvärv tjeckiska Katka Kaplanova trycka in en reducering efter en tilltrasslad situation.
Hammarby tar därefter ut målvakten och då kan Maddy Noonan punktera matchen i öppen kasse.

Tränarna om matchen:

Vi är riktigt nöjda med segern. En tung vinst på ett svårspelat Hammarby. Alla bidrar idag. Vi spelar enkelt och håller oss till vår gameplan. Vi är väldigt imponerade hur gruppen utvecklas och det är en fröjd att få vara med på denna resa. Nu njuter vi ett par timmar innan fokus riktas mot onsdag och Haninge borta säger Robban innan han kliver på bussen hem mot Templet.

Målskyttar: #21 Julija Blazinsek, #91 Pia Pren och #27 Maddy Noonan

Hammarby - Södertälje 1-3 (0-1, 0-1, 1-1

Skott: 35-14 (12-3, 8-6, 15-5)

Utvisningar: Hammarby 2 minuter, Södertälje 2 x 2 minuter

Fullständigt matchprotokoll hittar du här