Förlust efter jämn match
Publicerad: 2021-12-17
Trots ledning inför tredje slutade kvällens match mot BIK med förlust.

Södertälje - BIK, 2-3

BIK som stod för motståndet denna fredagkväll i Scaniarinken. Matchen börjar som väntat jämnt och tufft och det är BIK som kanske får den farligaste chansen i inledningen men där Fredrik Bergvik står för en rikigt parad som håller matchen fortsatt till 0-0. Bytet efter är det i stället Matt Marcinew som är nära när han utmanar BIK-keepern. Det forstätter därefter bjudas på fraliga lägen framåt och Pollock serverar Pasic som hittar Hjelm som sånär får pucken innanför stolpen. Bra tryck och den farligaste offensiva chansen så långt in i matchen.

När det är 5:37 kvar av perioden får vi chansen i powerplay. Alba, Marcinew, Pollock, Pasic, och Hjelm startar. Där är Pollock nära att hitta Alba framför kassen, men vi kommer inte hela vägen fram utan BIK kan städa undan ganska enkelt. Det är sedan Villiam Haag som vaket ser sin chans och vallar in pucken via målvakten till 1-0! Ledning in i andra.

I början på den andra perioden är det är BIK som får pucken ner i anfallszon men Bergvik håller tätt. Därefter är det nära att vi kan utöka till 2-0 när vi får pucken i sarg bakom mål men BIK kan med nöd och näppe rensa. Istället drar Pollock på sig vår första tvåa den här matchen och vi tvingas till spel i numerärt underläge som vi lyckas reda ut. Sen är det Matt Marcinew som får utelning på sitt läge när han på egen hand krigar in 2-0, tiden för målet var 5:13 av andra. Därefter har vi hugg på fler mål framåt och Pasic är väldigt nära igen.

Men det är istället BIK som reducerar direkt på tekning efter 12:28, 2-1. Halvminuten senare blir Bergvik överkörd vilket resulterade i powerplayspel. Ännu en gång håller vi på att ställa till det för oss när en BIK-spelare kommer fri men Bergvik står upp bra. Det märks tydligt att det är en viktig match och det är mycket känslor på isen, Dahlström och Anderberg är högst delaktiga i att vara under skinnet på BIK-spelarna.

Den tredje perioden startar och vi går in i den med en 2-1 ledning på tavlan. Men drygt sex minuter in händer det som inte får hända. BIK kvitterar i en tre mot två-situation direkt efter en utvisning och vi tappar markering. Knappt en minut senare har BIK vänt på matchen till 2-3. Trots tappra försök och den spelmässigt bästa matchen på länge går vi poänglösa från kvällen.

Nästa match spelas redan imorgon 15:00 på bortaplan mot Mora.