Ullman inför kvällens match

24 november 2021 10:48

Tre poäng senast hemma i Templet men nu väntar en kanske ännu tuffare utmaning när vi ställs mot tabelltvåan Modo. Backen Erik Ullman ser framemot utmaningen.


Efter en lång bussresa norrut väntade en natt på hotell innan det var dags att starta dagens matchuppladdning i Örnsköldsvik. En som inte har något emot de långa bussresorna runt om i Sverige är backen #44 Erik Ullman som ser det som ett sätt att komma ihop ännu bättre som grupp.

– Jag tycker faktiskt det är ganska kul att åka buss lite längre, speciellt så här i början på säsongen så att man får en chans att hänga tillsammans med gubbarna ännu mer. Man kommer närmare varandra och kan sitta och småtjata lite om saker som inte bara har med hockeyn att göra vilket är ganska skönt. Vi är ett bra gäng så det är bara kul att vara iväg på roadtrip.

Efter en gemensam frukost väntade morgonvärmning i Hägglunds Arena inför kvällens match. Ledorden inför kvällens drabbning stavas tålamod och disciplin och man hoppas kunna ta med sig känslan från fredagens match.

– Det var jätteskönt och viktigt för oss att få den vinsten i fredags, att vi fick vinna på hemmaplan också. Det hade ju som bekant skett lite saker i laguppställningen så det var skönt att vi kunde visa vad vi kan. Vi har haft en del matcher där vi spelat bra men inte tagit poäng utan förlorat ändå så det var skönt att vi kunde knyta ihop säcken och få med oss tre poäng. Den största skillnaden är ju att vi gör fyra mål i den första perioden, där någonstans sätter vi tonen för resten av matchen. Vi har pratat mycket om att spela enkelt runt linjerna och spela på det sättet vårt lag är bra på och det tyckte jag verkligen att vi gjorde i stora delar av matchen också. Nu är det upp till oss att fortsätta med det.

Vad betydde segern för gruppen?

– Det blir ju enklare för alla såklart. Det var kul att vi kunde vinna inför fansen på plats i Scaniarinken och sen är det klart att det gör någonting med stämningen inne i omklädningsrummet också. När man kommer till hallen och omklädningsrummet dagen efter så gör man ju det med ett leende på läpparna. Det är klart att det är en stor skilland att komma till jobbet när man vunnit kontra när man förlorat, lite enklare att kliva upp på morgonen. Det är inget snack om den saken.

Ikväll ställs vi inför ännu en tuff utmaning när vi ska ta oss an tabelltvåan Modo på bortais.

– Det är ett skickligt lag, de ligger tvåa i tabellen av en anledning. Vi har gått igenom vad deras svagheter ska vara så nu är det återigen upp till oss att göra det också. Vi ska straffa dem på deras svagheter helt enkelt. Vi ser framemot kvällens match, det ska bli en kul utmaning.

17 matcher har spelats av årets HockeyAllsvenska säsong. Hur tänker den offensive backen om sin egen säsong så här långt?

– Jag tycker väl att det har känts helt okej, lite upp och ner precis som laget. Men säsongen är lång och jag vet att vi har mer att ge så det är bara att ge hundra procent varje dag så kommer vi få resultaten med oss.

19:00 startar kvällens match mot Modo, storsändning uppe från Örnsköldsvik så sändningen fån Cmore drar igång redan 18:45 - missa inte det!