Ny vecka nya matcher!

13 januari 2020 16:00

Vi har lagt en händelserik vecka bakom oss, en matchvecka med många resultat att glädjas åt! Den här veckan är temat bortamatcher och endast en match spelas i Scaniarinken. SSK dam tar emot Tullinge hemma på onsdag, varmt välkomna till Templet!


HERR

Herrlaget inkasserade 5 av 6 möjliga poäng förra veckan och lyckades iom det ta sig över det åtråvärda slutspelsstrecket och upp på en åttonde plats. Båda matcherna bjöd på stor dramatik och i Tingsryd avgjordes matchen på straffar och hemma i Templet var det lagkaptenen Christopher Liljewall som i slutskedet av matchen kunde, till hemmapublikens förtjusning, sätta det avgörande målet mot topplaget BIK. Om förra veckan på förhand var tuff blir denna vecka inte så mycket lättare, vi inleder matchspelet på onsdag när vi tar oss upp till Umeå för att möta serieledarna Björklöven. På fredag är det sedan dags för oss SSK:are att inta Hovet en andra gång den här säsongen när AIK står på menyn.

Det vi kan konstatera från förra veckan är att förstakedjan med Olesen, Blomstrand & Liljweall fortsätter att visa vägen ute på banan, poänggaranti på dessa herrar just nu. Alexander Sahlin stod för två riktigt bra matcher föregående vecka och var en otroligt viktig kugge till att vi lyckades kamma hem fem poäng.

Veckans matcher: onsdag, Björklöven-SSK (B), 19.00. Fredag, AIK-SSK (B), 19.00.

...pssst..nästa hemmamatch spelas onsdag den 22 januari mot Västervik, säkra din plats redan nu.

DAM

Veckan som passerat bestod av två ”måste-matcher”, alla poäng är viktiga just nu i kampen om förstaplatsen och både Almtuna och Kallhäll är matcher som vi borde vinna ganska lätt. Med tungt favoritskap i båda matcherna lyckades tjejerna vinna båda två och stängde igen veckan med en målskillnad på +12, styrkebesked inför veckans något tuffare matcher. Silvia Bjorgvinsdottir befäste även sin position högst upp i den interna poängligan när hon mot Kallhäll stod för 4(!) utav målen. Den här veckan möter vi Tullinge hemma i Templet men den viktigaste matchen blir på söndag när vi spelar på bortaplan mot Haninge, en match som vi förmodligen måste vinna för att ha en möjlighet att ta SDHL-kvalplatsen.

Veckans matcher: onsdag, SSK-Tullinge (H) 19.00. Söndag, Haninge-SSK (B) 13.30

J20

Efter en tung höst var det äntligen dags för vårt J20-lag att starta om i J20-Superelit Fortsättningsserien och första och enda matchen förra veckan spelades på bortaplan i Karlstad när där man mötte Färjestad i öppningsmatchen. En nyckelmatch inför den tuffa serien som väntar. Det var ett laddat gäng som åkte till Värmland för att spela hem tre poäng. Det visade sig vara ett laddat gäng även ute på planen, för efter en och en halv period in i matchen stod vi med en 0-4 ledning. FBK kan sen efter två powerplay-mål och lite energi från det gå ikapp till 3-4 innan Lucas Ekholm kliver fram och punkterar matchen med 5e SSK-målet den kvällen. Matchen slutade 3-5 till oss, otroligt skönt att inleda med en vinst inför Norrlandsturnén denna veckan.

Veckans matcher: lördag, SAIK-SSK (B) 11.00. Söndag, Timrå-SSK (B) 13.00.

J18

J18 har fått tuffast möjliga start på Allsvenskan Norra med två förluster den första veckan och i lördags åkte man på även den tredje mot Skellefteå på bortais. Helgens första av två matcher, en match man helst lämnar bakom sig där inte mycket i spelet stämde ute på isen. I söndags var det sedan då dags för helgens sista match och det var ett SSK som lämnat lördagens förlust kvar i Skellefteå för det var ett annat SSK vi fick se ute på isen i Lulebohallen. Luleå tog ledningen i matchen men vi svarar upp och efter det är det Luleå som får jaga resten av fighten. Med 7 minuter kvar av matchen kan Alexander Jarl Åhlin sätta 2-3 pucken och innan matchen var färdigspelad hann vi även med att göra 2-4 som också blev slutresultatet. Skön avslutning som vi tar med oss in i veckans matcher när vi även nästa helg spelar i Norrland.

Veckans matcher: lördag, Björklöven-SSK (B), 12.00. Söndag, MODO-SSK (B), 12.30.