NEDSLÄPP! Inför SSK-BIK!

7 november 2020 19:32

Efter en viktig seger igår hemma mot Vita Hästen är det imorgon dags för säsongen tredje match mot BIK Karlskoga där vi hittills har en vinst och en förlust.


Otroligt sköna poäng bärgades hemma i Scaniarinken igår när vi besegrade Vita Hästen med 3-2. Fd. SSK:aren Marcus Sörensen öppnade målskyttet och gav gästerna ledningen men att vi jobbade oss tillbaka och vann i full tid - viktigt.

Emil Alba öppnade målskyttet och satte första målet för säsongen. Han beskrev det som att han blev "några kilo lättare". Måns Lindbäck och Samuel Fagemo fortsatte målskyttet och även Emil Aronsson hade ett par farliga målchanser under matchens gång. I mål fortsatte Filip Gustavsson att imponera och stod för flera matchavgörande räddningar.

INFÖR SSK-BIK

Imorgon är det alltså dags för säsongens tredje möte mot BIK Karlskoga. Vi vann senast hemma, en match med mycket heta känslor. Tränare Niclas Falk tror att vi kan vänta oss detsamma imorgon.

– Jag skulle gissa att det kommer vara en liknande match imorgon. Det är alltid heta känslor när vi möte BIK. Det är deras sätt att spela och det passar oss ganska bra. De är närvarande och spelar väldigt fysikst. Vi måste svara upp och vinna den kampen helt enkelt.

Match senast igår och Nichlas är nöjd med utfallet av matchen.

– Jag tycker att vi gör en bra match. Framförallt så gillar jag krigarinställningen ute på isen. Vita Hästen körde som tusan när de fick sina lägen och vi tittat på matchen från igår, men det är främst i deras PP som de skapar sina farliga chanser. I spelet 5 mot 5 har vi bra mönster och gör det vi ska, alla köper spelidén och följer den. Vill även passa på att plussa extra för Aronssons kedja som var exemplariska igår. De stänger ner deras förstakedja riktigt ordentligt.

Något vi haft svårt med hittills under säsongen är att spela på det här sättet flera matcher på raken.

– Det är ny match imorgon och vi måste hålla oss till det vi pratat om. Jag pratade med Dennis igår efter matchen och vi har haft en dialog. Det är stor skillnad att titta utifrån såsom han gjorde senast utan att vara känslomässigt inblandad som man blir på ett annat sätt när man står båset. När vi låter benen gå ser det bra ut, det handlar om ganska basic saker. Vi måste vara noggranna i våra byten och hålla ner byteslängden för att orka matchen igenom.

Dennis Bosic var sjuk senast och är inte heller tillbaka inför morgondagens match. Istället är det åter Andreas Lindbäck som får chansen i båset.

– Linkan fick hoppa in senast eftersom Dennis är hemma med feber. Det är klart att det blir lite speciellt. Jag och Linkan har ju jobbat ihop några år, men aldrig så tätt inpå som nu. Han är grymt proffsig och väl förberedd, så det kommer inte vara några problem imorgon.

Några spelare saknades senast men hur laget ställer upp inför BIK-matchen presenteras först imorgon.

STÖDBILJETT

Stödbiljetter till SSK-BIK hittar du här!

SHOPEN

Shopen öppnar som vanligt 2 timmar innan matchstart (15:30), varmt välkomna!