Silvía Björgvinsdóttir återvänder till Södertälje

14 januari 2022 19:27

Senast Silvía representerade Södertälje Sportklubb gjorde hon imponerande 49 poäng på 25 matcher. Nu står det klart att den isländska forwarden lånas ut från sitt SDHL-lag Göteborg och återvänder till Sportklubben.


Silvía Björgvinsdóttir tillbaka i SSK

Vi kan idag presentera en offensiv förstärkning till damlaget - Silvía Björgvinsdóttir lånas ut från SDHL till SSK resterande del av säsongen. Hon spelade i SSK säsongen 19/20 där hon bjöd på en imopnerande poängskörd. Hon har sedan dess hunnit med en pandemidrabbad säsong på College samt denna säsongen i SDHL-laget Göteborg. Vi har en bra relation med Göteborg som har gått med på att låna ut Silvia till oss för resterande del av denna säsongen. Silvia ansluter till laget i helgen och är uttagningsbar de sista fyra matcherna i Topp 4 - serien.

Huvudtränare Sarah Åberg kommenterar förstärkningen följande:

– Med förstärkningen av Silvia får vi in en målskytt som vi tror och hoppas kommer bidra till målproduktionen. Vi hade ett bra möte med Silvia där vi förklarade vårt spel och hur lagets satsning ser ut. Accept på det från Silvia som är riktigt sugen att komma till SSK och bidra resten av säsongen så nu vi ser fram emot hennes ankomst.

Nästa match

Nästa match spelas hemma i Scaniarinken nu på söndag kl 15:15 när vi tar emot Amtuna.