SSK startar E-sportlag

17 september 2020 07:32

Södertälje Sportklubb har till denna säsong startat ett E-sportlag som kastat sig direkt in i hetluften i Swedish Championship League (SCL). Slutspelet börjar på idag den 17 september!


Södertälje Sportklubb har till denna säsong startat ett E-sportlag som kastat sig direkt in i hetluften i Swedish Championship League (SCL). SM i e-hockey spelades för drygt ett år sedan, under namnet Swedish Championship League. Evenemanget var vida populärt bland svenska NHL-gamers – och nu är turneringen tillbaka med en saftig prispott på totalt 100.000 kronor.

Initiativet att representera SSK har kommit från ett väldigt engagerat gäng SSK:are som är aktiva som e-hockeyspelare. Lagets kapten är David Hamberg som följt SSKs herrlag från läktarplats under många år. - Det känns oerhört inspirerande och vi är väldigt stolta att få representera SSK, säger David Hamberg.

  • Helt rätt i tiden och E-sporten växer så det knakar. I princip alla SHL-klubbar har ett e-sportlag och vi hoppas kunna vara drivande tillsammans med vårt lag att etablera en HockeyAllsvenska. Vi kommer försöka stötta laget och välkomnar dom i föreningen. Viktigt för oss är att det är hängivna SSK-supportrar som är med och driver den här satsningen, säger SSKs klubbdirektör Robert Andersson.

Laget har startat turneringen och ligger för närvarande trea i sin grupp där förra årets vinnare Vesa Pompa leder. Ni följer lagets framfart här Slutspelet börjar på idag den 17 september.