SSK söker kommunikationschef

31 juli 2019 12:18

Är du en skicklig kommunikatör med gedigen kompetens och erfarenhet av marknadskommunikation i digitala kanaler? Är du van att självständigt driva digitala kommunikationsprojekt mot både företag och konsumenter? Har du dessutom ett brinnande intresse för sport och för hockey i synnerhet? Då är detta en roll för dig!


Som Kommunikationschef hos Södertälje SK kommer du att vara mitt i händelsernas centrum och ansvara för att vässa och utveckla kommunikationen mot medlemmar, sponsorer och fans.

Uppdragsgivare: Södertälje Sportklubb

Ort: Södertälje

Omfattning: Heltid

Om rollen

Som Kommunikationschef hos Södertälje SK är du en del av teamet som dagligen stöttar och utvecklar klubbens verksamhet. Du spelar en viktig roll i arbetet med att stärka och bygga upp Södertälje SKs varumärke och du ansvarar för att vidareutveckla klubbens marknadskommunikation, både internt och externt. Du ansvarar för klubbens marknads- och aktivitetsplaner, på både lång och kort sikt och du har dagligen nära kontakt med många olika intressenter.

I din roll ingår att hantera klubbens egen tv-kanal, producera och publicera inslag, samt anpassa materialet till olika målgrupper. Du hanterar även övriga digitala kanaler och säkerställer hög kvalitet i vår kommunikation.

Vem är du?

Du är relations- och samarbetsorienterad och använder din kreativa drivkraft till att skapa goda resultat. Du har förmågan att arbeta självständigt, proaktivt och ta egna initiativ för att vi ska nå våra mål.

Ditt liv är digitalt och du är väl insatt i det digitala medielandskapet. Du har erfarenhet av marknadsföring i egna och köpta medier, PR samt internkommunikation. Digitala kanaler är självklara medieval för dig och vi ser gärna att du har projektledarkompetens med erfarenhet av att kravställa mot externa partners. Du är van att hålla presentationer och formulerar dig mycket väl på svenska, både muntligt och skriftligt.

Som person beskriver du dig som en affärsorienterad do:er, driven och beslutsför. Du är samtidigt prestigelös och har förmågan att vara lyhörd för olika intressenter, flexibel och stresstålig.

För att lyckas i rollen har du:

  • Relevant eftergymnasial utbildning inom kommunikation, journalistik, marknadsföring eller liknande
  • Minst tio års relevant erfarenhet av kommunikation i roller som t.ex. digital kommunikatör, webbredaktör eller projektledare
  • Erfarenhet av projektledning, gärna inom digitala kommunikationsprojekt
  • Erfarenhet av att arbeta med både B2B och B2C
  • Mycket goda kunskaper i svenska språket, både muntligt och skriftligt

Det är en fördel om du även har:

  • Erfarenhet av tv-produktion
  • Vana vid oregelbundna arbetstider
  • Erfarenhet av ideellt arbete
  • Erfarenhet av säljande roller
  • Lokal förankring

Om Södertälje Sportklubb

Södertälje Sportklubb, SSK är en välkänd och anrik ishockeyklubb som bildades redan 1902, med syftet att organisera barn och ungdomars idrottande. Fokus var då på gymnastik, allmän idrott, fotboll, dragkamp och skridsko. I mitten av 20-talet vaknade intresset för ishockey och under de senaste 100 åren har Södertälje Sportklubb tränat och spelat ishockey. Sporten är idag klubbens självklara huvudfokus med ca 600 aktiva, flickor och pojkar i alla åldrar.

Södertälje Sportklubb har ett 50-tal medarbetare som brinner för verksamheten och vill vara med och bygga det goda samhället. Alltid med höga sportsliga ambitioner. SSK har blivit svensk mästare sju gånger och utgör idag ett nav för framgångsrikt idrottsutövande på orten.

Tjänsten är en tillsvidareanställning och du kommer att ha din arbetsplats på vårt kontor i Scaniarinken i Södertälje

Sista ansökningsdag: 2019-08-04

Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför gärna så snart som möjligt.

För information: I den här rekryteringen samarbetar vi med Randstad. Kontakta Lotta Carlsson på telefon 073 075 23 25 för mer information.

Välkommen med din ansökan!