Vi förstärker forwardssidan!

20 januari 2020 12:00

Mycket skador har gjort att vi behöver bredda truppen, Anton Gradin ansluter till laget under morgondagen.


Anton Gradin, 19, ansluter till SSK från MODO Hockey. Han har varit moderklubben MODO trogen under hela uppväxten och var även en starkt bidragande orsak till J20 SM-guldet i våras. Nu är han redo att testa på spel i HockeyAllsvenskan.

"Vi jobbar hela tiden med att ha en konkurrenssituation på alla positioner, just nu har vi haft otur med mycket skador och varit kort om folk. Därför är vi i behov av att bredda truppn och vi tror att Anton kan bli nyttig för oss och att han ta nästa kliv. Han är en stor spelare(185 cm lång), rightare som gillar att använda sitt skott i alla situationer som bjuds. Han har under säsongen fått testa på spel i seniorlag men framförallt varit en tongivande spelare i J20 superelit, vi har sett att det kan vara otroligt lyckosamt och att dessa spelare kan göra skillnad i Allsvenskan. Vi är inte rädda för att ta hit yngre spelare och ge dem chansen", säger Mikael Samuelsson.

Anton landar på Arlanda idag och ansluter till truppen och gör sin första träning med laget redan under morgondagen. Han är spelklar till onsdagens hemmamatch mot Västervik. Lånet från MODO Hockey sträcker sig till och med den 14 februari.