Förlust mot Västerås

24 november 2019 18:35

Vi inledde kvällens match starkt men får inte någon utdelning. Istället är det Västerås som tar över taktpinnen i mitten på den andra perioden och lyckas få med sig tre mål innan perioden var över. Vi lyckas inte studsa tillbaka utan matchen slutar 1-3 efter en sen reduceringspuck.


Vi kom ut starkt på isen ikväll och skapade mycket lägen direkt i matchen. vi löser även spelet i numerärt underläge på ett bra sätt och Västerås får svårt att få till riktigt farliga lägen ute på isen. Perioden fortsätter i samma anda. Vi skapar lägen men marginalerna var inte riktigt på vår sida ikväll.

Även i den andra perioden var det bra fart på skridskorna och mycket tid nere i Västerås-zonen. Istället är det Västerås som lyckas få in den första pucken och får i och med det även lite energi i laget. 2-0 pucken kom bara minuten efter det första och det är ett riktigt klass-avslut som är svårt för Bergvik att hinna med. Efter ytterligare några minuter är det kapten Liljewall som åker ut för en interference framför eget mål. En omdiskuterad situation, men Liljewall få till slut åka o sätta sig på botbänken. Gästerna är inte sena att utnyttja situationen och hänger dit även 3:an innan perioden är över.

I den sista går vi givetvis för att spräcka nollan och komma tillbaka resuktatmässigt men Västerås var duktiga på att hålla oss på utsidan hela tiden. Vi får svårt att komma in på kassen även om Ludwig Blomstrand spräcker målnollan med knappt två minuter kvar av matchen.

Södertälje SK–Västerås IK 1–3 (0–0, 0–3, 1–0)

Andra perioden: 0–1 (6.21) Sebastian Benker (Viktor Hertzberg, Kelsey Tessier), 0–2 (7.54) Alexander Lunsjö (Alexander Younan, Jerome Leduc), 0–3 (12.50) Kelsey Tessier (William Wikman, Jimmie Jansson) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 1–3 (18.01) Ludwig Blomstrand, spel fem mot fyra.

Skott: 24–29

Utvisningar: SSK 4x2 min, VIK 7x2 min

Publik: 2 489

Domare: Richard Magnusson, Kristoffer Folkstrand