En poäng med från Ö-vik
Publicerad: 2021-11-24
En riktig krigarinsats uppe i Ö-vik ikväll i matchen som slutade 5-4 efter dramatiskt straffavgörande.

Det var full fart redan från start uppe i Örnsköldsvik ikväll. En tidig utvisning för hemmalaget gav oss chansen i powerplay vilket Albert Sjöberg utnyttjade kyligt, 0-1. Det gav ytterligare energi och luft under vingarna och det skapades chanser och Brett Pollock är ritkigt nära att öka på ledningen. Perioden slutar målsnålt och 0-1 håller sig in i den andra.

I början på den andra drar vi på oss både en och två utvisningar och mot slutsekunderna av dem kan Riley Woods kvittera för MoDo. Likaläge i matchen och fortsatt jämnt och tight. I ett anfall kan Brett Pollock bjuda på säsongens kanske läckraste passning när han hittar över till en helt ren Lucas Nordsäter vid bortre stolpen. Riktigt hockeygodis till 1-2. Tre minuter senare är det Markus Modigs som kvitterar för hemmalaget och minuten senare petar man in ytterligare en puck bakom Bergvik. 3-2 och MoDo vände matchen på knappa minuten. Men istället för att MoDo trycker på ytterligare är det Alexander Anderberg som kliver fram och prickskjuter in 3-3 pucken. Därefter blir det gruff mellan Nordsäter och Macmaster som båda får åka och vila två minuer, något som passade Erik Ullman bra och passar på att göra 3-4 i spel fyra mot fyra. Med 29 sekunder kvar av perioden lyckas MoDo få in ytterligare en puck till 4-4. Ett mål i första perioden och sju(!) mål i den andra. Besökarna i Hägglunds Arena fick verkligen valuta för entrépengen den här novemberkvällen.

Lika inför sista och två lag som verkligen ville vinna vilket märktes på isen. Det tar inte många sekunder innan domarna får avlägga en rätt lång redogörelse med utvisningar. Tio minuter in i perioden händer det som inte får hända i det skedet av matchen. Brett Pollock hamnar oturligt över Tex Williamsson i MoDo-kassen och tilldöms matchstraff. Fem minuter i spel i numerärt överläge för hemmalaget och tufft läge för oss. Men vi krigar oss igenom minuterna och matchen tas till förlängning. Där står Fredrik Bergvik på huvudet och matchen går vidare till straffar. Där krävdes det 14 straffar innan Mikael Aagaard tillslut kunde avgöra till fördel för hemmalaget.

Stark insats mot serietvåan MoDo. Vi tar med oss insatsen till lördagens match där Mora står för motstådet, köp din biljett till den fighten här!