Marcus Davidsson klar för spel i SSK

8 februari 2021 09:00

Vi kan idag presentera ytterligare tillskott till truppen, SHL-meriterade Marcus Davidsson ansluter och kommer att spela i SSK resten av säsongen.


Centern Marcus Davidsson klar för spel i SSK resten av säsongen

Sportchef Mikael Samuelsson kan idag presentera ytterligare en förstärkning till spelartruppen och det är ingen mindre än 22-årige SHL-meriterande centern Marcus Davidsson. Han kommer den här säsongen från spel i SHL med Växjö men han har även hunnit med spel hos seriekonkurrenten Västervik där han fick möjligheten att spela tillsammans med sin bror Jonathan Davidsson och gamla kedjekamraten Axel Jonsson Fjällby fram till att de lämnade för spel på andra sidan Atlanten.

Marcus Davidsson har trots sin ringa ålder en hel del erfarenhet i bagaget. Han sina 180 SHL-matcher har det blivit 72 poäng. Nu väntar spel i SSK resten av säsongen och han kastas in i hetluften direkt när det vankas roadtrip och dubbelmöte mot Mora tisdag och onsdag.

– Jättekul att vi får in Davidsson i truppen, nu har vi fått in två centrar sedan senaste matchen och det är viktigt för oss. Vi har gått kort på centersidan under hela säsongen egentligen eftersom vi valt att spela Bailey på en kant. Marcus är en allround-center som är snabb på skridskorna, han ligger ofta rätt i situationerna. Han kommer med mycket erfarenhet trots att han är så pass ung. Han är en ganska traditionell center med ett modernt snitt med sin styrka och snabbhet, säger tränare Nichlas Falk.

– Jättekul att vi fått hit Marcus, jag har varit intresserad av honom under hela säsongen egentligen. Han fick han möjlighet att spela med sin bror och Fjällby i Västervik under hösten och det förstår jag att han ville men nu passade det bra för honom att komma hit och spela. Det är en etablerad spelare trots att han är så ung. Han har väldigt mycket hockey i sig och för mig så är han en stöttespelare i varje allsvenskt lag. Känns jättebra att få in honom, kommenterar sportchef Mikael Samuelsson.

Marcus kommer att spela i tröja #10, läs mer om honom här.