Förlust mot Vita Hästen - "Det gäller att vi försöker lyfta varandra"
Publicerad: 2019-10-09
Kvällen slutade inte såsom vi hade hoppats på utan Vita Hästen vinner matchen med 2-0.

Matchen startar med att vi, innan första minuten var spelad, drog på oss en utvisning och fick bekänna färg direkt i boxplay. Vita Hästen som dessutom är erkänt duktiga i powerplay. Vi reder ut de två minuterna men efter 3:46 lämnas Linus Andersson alldeles för ensam framför Sahlin och kan sätta dit pucken fördel gästerna. Mål nummer två kommer i början på den andra perioden efter att vi missar i passningsspelet.

Vi skapar trots allt en del lägen under matchen, Janolhs har en puck som dansar på mållinjen och Berg satte en puck i ribban men Hästen lyckas stänga ner oss bra i mittzon vilket gör att vi får svårt att etablera ordentligt spel i anfallszon. Vi försöker in i det sista skapa lägen och Sebastian Bengtsson bidrog med mycket fart i sista perioden och hade lika gärna kunnat peta in en puck men marginalerna var inte på vår sida denna kväll.

”Det är surt och tungt att vi inte lyckas prestera bättre, vi har ju en hel del chanser men får inte dit pucken och det suger väl en del energi från oss. Vi försöker hitta taktiska bitar att förändra under matchens gång men tyvärr lyckas vi inte hela vägen”, säger Marcus Oskarsson.

Han vill även se att man kan ta sig upp tillsammans, att ta nya tag redan imorgon.

”Det är att kunna hitta en glädje, ett go i gänget. Det funkar inte att gräva ner sig. Det gäller att vi kommer hit imorgon med bra energi och försöker lyfta varandra”.

SSK–Vita Hästen 0–2 (0–1, 0–1, 0–0)

Första perioden: 0–1 (3:46) Linus Andersson (Kevin Elgestål, Jakob Stridsberg).

Andra perioden: 0–2 (15:28) Jesper Samuelsson (Marcus Eriksson).

Skott: 22–16 (8–3, 7–8, 7–5).

Utvisningar, SSK: 1 x 2 min. VH: 3 x 2 min.

Publik: 2 465.

Domare: Andreas Harnebring, Anders Sandahl.