Bortaseger hemma i Templet

3 mars 2021 21:35

Mitt under bussresan mot Väsby tvingas laget vända om och köra tillbaka hem till Södertälje och Scaniarinken. Det blev bortamatch på hemmaplan och en match som vi tillslut kunde avgöra på straffar.


Det blev ingen helt vanlig uppladdning inför kvällens match mot Väsby. Någonstans kring Kungens Kurva tvingas laget vända hem igen. Matchen skulle komma att spela hemma i Scaniarinken - fast i gula bortatröjor. En av de mest lösningsorienterade i klubben, Ove Karlsson, var hjärnan bakom det hela.

– Bussen var i Kungens Kurva, själv var jag i Sollentuna när jag fick första samtalet att vi inte skulle spela pga det inte fanns några vaktmästare i Väsby. Då vände jag hemåt direkt men sen när jag kom tillbaka vid Järva krog ungefär så ringde de igen och sa at vi måste spela matchen på något sätt så jag fick vända igen. Då var jag uppe i Väsby strax före tre och då hade vi lite konferens, sportchen, klubbdirektören och jag. De tittade på olika alternativ såsom Vallentuna, Märsta och Uppsala när jag slängde ut frågan om inte Södertälje skulle funka. Jag fick ringa runt till lite folk och kolla ifall det ens skulle vara möjligt med så kort varsel och efter det så ringde jag Robban. Efter det var det fullt ös men alla har varit väldigt samarbetsvilliga. Seplarbussen vände ju i Kungens Kurva så Lasse hann börja fixa omklädningsrummen åt Väsby då direkt. Men det har varit lite och styra med helt klart, säger team manager Ove Karlsson.

Matchen gick sedan till straffar och där vi tillslut kunde avgöra.

Väsby–SSK 3–4 (0–0, 1–0, 2–3, 0–0, 0–1)

Första perioden: -

Andra perioden: 1–0 (25.49) Colin Smith (Paul Bittner, Raphael Lavoie)

Tredje perioden: 1–1 (40.30) Ludwig Blomstrand (Hugo Gustafsson, Erik Ullman), 1–2 (44.12) Rasmus Kahilainen, 1–3 (45.50) Christoffer Bengtsson (Lucas Carlsson, Erik Ullman), 2–3 (51.33) Paul Bittner (Colin Smith, Raphael Lavoie), 3–3 (57.55) Gustav Bouramman (Ludomir Fetkovic)

Förlängning: -

Avgörande straffen: Christoffer Bengtsson Skott: 34–37 (9–9, 11–8, 12–13, 1–5)

Utvisningsminuter: Väsby: 0, SSK: 2x2