KRÖNIKA: En insats för SSK – och för hela Södertälje!

8 december 2017 10:35

SSK åkte i veckan till Oskarshamn för att jaga sin sjunde raka bortaseger. Och visst var laget också nära att snuva tabelltvåan på tre poäng i "Scaniaderbyt".


Men hyttfabriken lyckades lite turligt kvittera mot huvudkontoret till 4-4 i slutminuterna och smålänningarna drog sedan även det längsta strået i straffläggningen.

Så är det i bland. Medstuds ena matchen och motstuds andra. Det brukar jämna ut sig i längden. Eller som Christopher Bengtsson konstaterade: ”Det var lite tuffa studsar mot oss. Men så är det i ishockey. Det kan lika gärna var vi som får dem, det är små marginaler.”

Nu är det dags för hemmamatch i Scaniarinken igen. Säsongen rullar på. Fyra matcher återstår innan jul och självklart är vi på plats och stöttar laget som vanligt. Men i dag har vi även chansen att stötta andra. De mest utsatta i vårt samhälle.

Tillsammans med LT, Pingstkyrkan, Södertälje församling och Frälsningsarmén gör vi en insats för hela Södertälje i form av insamlingarna Julkassen och LT-klappen. Två hjälpinsatser som oavkortat går till att ge utsatta familjer i Södertälje en bättre jul i form av matkassar och julklappar till barnen.

Södertälje är en stad som haft en tuff tid de senaste åren. Och SSK är ett lag som haft en tuff tid de senaste åren. Men SSK:are ger sig aldrig. Södertäljebor ger sig aldrig.

Södertälje. Scaniastan. Vi är arbetare. Vi knyter näven, jobbar hårdare och kommer tillbaka starkare än någonsin.

Och visst har läget ljusnat den senaste tiden. Både för SSK och Södertälje. Den grova organiserade kriminaliteten i stan har åkt på däng den senaste tiden. Nu gäller det att fortsätta hålla stans ungdomar på rätt köl, se till att inte fler hamnar på glid och att buset inte får ny luft under vingarna. Där finns stora möjligheter om idrottsföreningarna får rätt förutsättningar att fortsätta utveckla arbetet med att engagera barn- och ungdomar med en vettig sysselsättning på fritiden, i en miljö med en värdegrund som skapar ansvarsfulla medborgare och medmänniskor. Ett arbete som redan görs i många av kommunens föreningar. Och ett arbete där SSK går i bräschen med det senaste årens nysatsning på ungdomsverksamheten.

Både SSK och Södertälje är på väg framåt och uppåt. Tillsammans ska vi se till att den resan fortsätter. Allt gott börjar med att man hjälper varandra. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Låt oss börja i kväll. På isen, på läktaren och ute i gångarna.

Se till att skänka en slant eller ett presentkort vid Tomtens släde i gallerian eller lägg en peng i någon av kyrkornas bössor i pausen. Tillsammans ser vi till att stötta laget till seger på isen och gör samtidigt en insats för hela Södertälje.

Låt oss hålla grytan kokande –

och få Templet att gunga!

Fredrik Gustavell

Säkra biljett till SSK-IK Pantern fredag 8/12 redan nu - boka här!

SE ÄVEN: Dags för hemmamatch igen - "Gäller att vi är på tå"

SSK-TV: Bengtsson inför Pantern - "Kan bli en kul

Så kan du bidra till LT-klappen och Julkassen:

Förutom insamling i samband med fredagens match går det att bidra på andra sätt. Lättaste sättet är att sätta in pengar på kontot eller skicka in via appen Swish. I second hand-butiken Gåvorna på Mälargatan 4 kan man även lämna in pengar kontant eller med kort.

LT-klappen:

BG 189-6034

Swish: 123 287 33 21

Valfritt belopp. Ange "LT-klappen" på inbetalningen.

Julkassen:

BG 646-3152

Swish: 123 156 28 34

250kr/kasse. Skriv "Julkassen" och företagets namn på inbetalningen.

Insamlingen pågår till den 15 december!

AW I TEMPLET!

Fredagsmatch betyder AW i Rinkside med tacobuffe (119 kr inkl dryck) och trubadur. OBS! Går ej att boka bord. Endast drop in från 17.30.

SSK-IK Pantern fredag 8/12 kl 19.00 - boka biljett här!

SE ÄVEN: SSK:s ungdomssatsning fortsätter - "Målet är så många ungdomar som möjligt fortsätter lira"

SE ÄVEN: SSK storsatsar på ungdomsverksamheten - "Alla upp till 16 ska erbjudas plats"

SE ÄVEN: Här får Södertäljes skolbarn spela hockey med SSK-stjärnorna - "Det viktigaste är att man har roligt"

SE ÄVEN: Här är SSK:s riktlinjer för ungdomsverksamheten

Missa inga nyheter - ladda ner SSK:s officiella app!

  • Ladda ner SSK-appen till din Iphone här.
  • Ladda ner SSK-appen till din androidtelefon här

Häng med i SSK-snacket - följ SSK på sociala medier!

Säkra biljett till SSK-IK Pantern fredag 8/12 redan nu - boka här!