En poäng med hem från Tingsryd
Publicerad: 2019-10-11
Ikväll var det dags för match borta mot Tingsryd. Vi tar matchen till förlängning men väl där kniper hemmalaget extrapoängen.

Det var återigen en match där vi stod för ett visst spelövertag. Vi vann skotten ikväll med 39–25 men hade svårt att ta tillvara på våra lägen vilket blir det extra sårbart när Tingsryd ikväll utnyttjar spelvändningarna de får till max. Vi blir hårt straffade på de få misstag vi gör ikväll. Vi bjuds inte på väldigt många misstag från TAIF, de spelar ett tajt försvarsspel i egen zon och gör det jobbigt för oss att kunna etablera anfall. Vi möter ständigt ett samlat försvar.

Vi visar ändå upp en karaktär och lagmoral till att komma tillbaka efter att TAIF ökar på till 3–1 när vi jagar kvittering som mest och skapar mycket tryck offensivt. 3-1 målet kom som en riktig kalldusch i ett jobbigt skede av matchen, men trots detta samlar man ihop sig och både reducerar och kvitterar innan den tredje perioden är över. I övertids-perioden skapar vi sen två-tre bra lägen där vi har möjligheten att avgöra matchen, istället är det Tingsryd som snor pucken när vi går hårt för att få in en puck bakom TAIF-keepern.

Tingsryd - Södertälje 4-3 (2-0, 0-0, 1-3 1-0)

Första perioden: (03:21) 1-0 Anton Svensson (Gustav Olhaver), 2-0 (19:40) Joachim Nermark.

Andra perioden: Inga mål.

Tredje perioden: (43:19) 2-1 Martin Janolhs (Christopher Bengtsson, Sebastian Bengtsson), (46:59) 3-1 Robin Carlsson (Ludvig Elvenes) (56:09), 3-2 Ludwig Blomstrand (Lucas Carlsson, Christopher Liljewall), (56:38) 3-3 Christopher Liljewall (Ludwig Blomstrand, Sebastian Walfridsson)